Dat zoiets überhaupt bestaat..

Nou ik had ook weer wat hoor…Ik ging net even lekker in bad en besloot gelijk even een maskertje op m’n gezicht te doen. Als ik één keer per jaar naar de schoonheidsspecialiste ga is het veel, wimpers en wenkbrauwen verven doe ik ook al niet aan, en epileren vergeet ik gewoon steeds. (Daar zit trouwens een dijk van een theorie achter hoor: Altijd zorgen dat er ruimte blijft voor verbetering;-) Maar zo heel af en toe wil ik nog wel eens een een paar maskertjes uit de schappen van de A.ction rukken.

Anyway..

Ik rukte dus lukraak zo’n maskertje uit de la. Er stond een komkommer op, dus da’s altijd wel goed dacht ik nog. Zag er alleen wel een beetje raar uit toen ik het uit de verpakking had gehaald; twee rare velletjes met daaraan weer vijf aparte stukjes. Nou ja, wat kun je verwachten van de A.ction?

Moest ik die nou losscheuren? Ik besloot de ene rij maar op m’n voorhoofd te leggen en de andere rij eerst over m’n neus en dan later maar even over m’n kin. Zo gezegd zo gedaan, de bubbeltjes aan en gaan..

Bleef natuurlijk wel een vreemde zaak dus het liet me toch niet helemaal los. Zouden het misschien tien oogmaskertjes zijn? Wel handig, voor onder de zonnebank. Ik besloot na een poosje de velletjes weer in elkaar te vouwen en legde ze op m’n ogen. Paste precies. Zie je wel! Het beet wel een klein beetje. Nou ja, teken dat het werkt toch? Hoewel?

Opeens moest ik weer terugdenken aan het moment waarop m’n moeder vroeger met een vuurrood gezicht en tranende ogen de trap af was komen lopen. Het was in de periode dat Zus en ik vrij fanatiek trainden, begin jaren ‘80, de tubes Midalgan waren niet aan te slepen geweest. ‘Fenna, ik heb een beetje van dat maskertje gepakt maar het bijt zo, hoort dat zo?’ Ze had het er ook nog met water willen afspoelen, de ziel. Zus en ik hadden bijna in ons broek gepiest van het lachen.

Ik moest er in bad nog steeds om lachen nu ik weer terug dacht aan mijn moedertje die de rest van de avond steeds een dikkere witte laag Nivea op haar gezicht had gesmeerd.

Maar goed. De appel valt schijnbaar dus niet zo heel erg ver van de boom. Gelukkig heb ik alleen wel een veel beter resultaat als m’n moeder destijds. Lekker glad, fris en fruitig.

KomkommerNagelriemen-masker mensen.

Ik zweer d’r bij!

19 gedachtes over “Dat zoiets überhaupt bestaat..

  1. Goh…. dat je dat niet wist….!!!! ( zei ze met een uitgestreken gezicht) Wel sneu van je moeder, moet meteen denken aan gisteravond toen ik mijn stramme nek even lekker insmeerde met tijgerbalsem en daarna jeuk aan mijn oog kreeg……. Gelukkig raakte ik niet het oog zelf maar toch, genoeg om even een prikoog te hebben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s