AVG en privacy

AVG en privacy

Algemeen: De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Zelfs een redelijk tot zeer persoonlijk niet-commercieel blog met louter en alleen kommer en kwel verhalen over het best eigenlijk wel trieste privéleven van een simpele secretaresse die in een tussenwoning ergens in de  Zaanstreek woont, heeft deze verplichting.

Reacties op blog: Op dit blog vraagt Narda (de eigenaar/beheerder/blogger) -als u een reactie achterlaat- om naam + e-mailadres en eventuele URL van een website. Door een reactie achter te laten wordt ook uw IP adres zichtbaar voor de beheerder. Indien gewenst kan door middel daarvan uw locatie worden achterhaald. Door een reactie achter te laten gaat u er echter automatische mee akkoord dat WordPress deze gegevens opslaat.

De beheerder van de website:  De beheerder is de enige die in kan loggen op dit blog en derhalve ook de enige die bovenstaande gegevens kan inzien. Het administratiepaneel van dit blog is beschermd met een degelijk wachtwoord en derhalve niet toegankelijk voor derden.

Verzamelen van data: WordPress verzamelt automatisch gegevens omtrent bezoekersaantallen en paginaviews land van herkomst en houdt daarvan statistieken bij. Narda  kan die optie -helaas- niet uitzetten. Wél kan zij u met de hand op haar hart beloven dat zij ze voor geen enkel doeleinde gaat mis- of gebruiken.

Datalekken: Alhoewel de beheerder een buitengewoon ingewikkeld wachtwoord ingesteld heeft kan het zijn dat dit blog gehackt wordt. Alhoewel die kans natuurlijk minuscuul is. Mócht het echter wel gebeuren, dan zal u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld worden.

Gegevens bewaren: U dient er rekening mee te houden dat uw gegevens ingevolge de wet in principe minimaal vijftien jaar bewaard worden. Tenzij Narda dit blog eerder opdoekt en daarvan zal zij u dan op de hoogte stellen middels een blogbericht.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden: Alleen op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de blogger doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde.

Reactie verwijderen? Heeft u spijt van een op mijn blog achtergelaten reactie? U kunt Narda middels onderstaand contactformulier berichten. Geef s.v.p. duidelijk aan om welke reactie het gaat en noem datum, e-mailadres, naam en om welk blog het gaat. De beheerder en tevens klantenservice zal de betreffende reactie binnen drie werkdagen desgewenst aanpassen of zelfs geheel verwijderen. Tenzij zij op vakantie is, daarvoor geldt een afwijkend tijdsbestek van maximaal zes weken.

Vraag of klacht Heeft u een vraag of een klacht? Dan gaat de blogger hierover graag met u in gesprek, tenzij uw reactie al linea recta in de digitale prullenbak is verdwenen. Vanzelfsprekend worden uw gegevens dan ook niet opgeslagen.

Advertenties