WIDM aflevering 2: Kunstgreep

Afgelopen week ben ik best wel druk geweest dus het duurde even voor ik de aflevering van zaterdag kon terug kijken. Inmiddels volg ik ook een aantal molligen op fb en Insta, dus het is ook interessant om te zien wat hen is opgevallen. Behalve het badeendje wat iemand ook weer zag tijdens aflevering twee (ik niet) zie ik verder weinig overeenkomsten. Maar de locaties van de muurschilderingen… daar was ik echt niet opgekomen.

Dag 3, opdracht 1: Stalen zenuwen.

(Om 3 x goud te winnen op de Olympische wedstrijden heb je echt stalen zenuwen nodig. Het zou dus gewoon weer een verwijzing kunnen zijn naar Ranomi.)

Staalfabriek Tijdens de opdracht valt op dat Ranomi bij de start helemaal achteraan loopt, wel een beetje bijzonder voor een sportvrouw als zij, ook Froukje viel dit kennelijk op. Hier kom ik nog op terug straks. Net als Froukje draagt Ranomi een groene helm.

Als iemand roept: ‘Waar hebben jullie die brancard gevonden?’ antwoord Ranomi: ‘Bij die berg, daar lagen er twee’. Hm…als het team van Ranomi er daar al een van heeft weggenomen had het andere team toch nooit twee brancards bij elkaar kunnen vinden? Er waren immers maar drie brancardier in het doel. Stuurde Ranomi ze bewust de verkeerde kant op?

Verder valt op dat Ranomi de balletjes niet opraapt die Froukje laat vallen, maar in plaats daarvan naar iets in het luchtledige staat te wijzen.

Dag 4 begint met een shot van een zwembad Daarna zien we de kandidaten in twee busjes stappen. Er is op de achtergrond een reclamebord te zien met het woord ‘hair’ en de foto van een vrouw met lang donker bij een bushokje, precies in hetzelfde beeld zie je het woord ‘Cloud’ op het hotel, een afleidingsmanoeuvre zodat men Daniël wat meer zal gaan verdenken? De foto met de vrouw met donker lang haar valt daardoor ook bijna niet op.

Opdracht twee: Propvol:

In beeld verschijnen de woorden: ‘Props to the stars’ . Een ander woord voor een prop is een rekwisiet. In het woord rekwisiet zitten de letters : KR -WI wat weer zou kunnen verwijzen naar de achternaam van Ranomi.

Als ze aankomen lopen weet Ranomi de weg: ‘Volgens mij moesten we naar links’. Zou ze er eerder zijn geweest?

Eenmaal binnen zien we in rap tempo shots voorbij schieten, van o.a. een schilderijtje van een zwembad, een badeendje (had ik zelf niet gezien maar anderen wel) fietsen (Ranomi fietste veel om fitter blijven tijdens de lockdown) , een man met een rood hoedje met een gouden kroontje erop (‘Koningin van de korte baan’?) een witte duif en nog veel en veel meer oude meuk.

Ranomi neemt tijdens de opdracht direct het initiatief en zegt: “Wat belangrijk is is dat we zo een foto zo snel mogelijk klaar hebben zodat we de andere groep bezig gaan houden’. (Huh?) Nu kwam ik vandaag op Insta de volgende afbeelding tegen:

Het valt op dat ze met de foto van de muurschildering die bijna het verst weg ligt gaan beginnen: De olifanten. Voor de foto van de olifanten zien we trouwens twee zwembadkettingen liggen. (Alleen bij het eerste moment dat die foto in beeld komt)

Ranomi gaat vervolgens alvast op zoek naar het rode hoedje dat nodig is voor de muurschildering die het verst weg ligt, maar komt niet terug met de fez met het kroontje dat we al eerder in beeld voorbij zagen schieten, maar met een rode schaal of zo wat ze kennelijk door wil laten gaan voor een hoedje.

Daarna stuurt ze handig door naar foto 3 die weer een heel stuk terug, dus zo ver mogelijk uit de buurt van foto 5 en 6 ligt. “ Ik heb een witte duif”. In plaats van net als op de afbeelding de duif in de rechterbovenhoek neer te leggen, wil Ranomi de duif op de borst leggen. Iemand anders legt de duif snel wèl op de juiste plek.

Vervolgens oppert ze het geweldige idee om bij de volgende foto een vis voor een vogel door te laten gaan. Waarom pakt ze niet gewoon weer die duif?

Bij de foto daarna staat ze erbij, kijkt ze ernaar en frunnikt ze maar even wat aan heur haar.

Ah! Bij de laatste foto gaat Ranomi wel even op zoek naar een groene vogel. Je zou zeggen: pak die verrekte duif en leg daar een groen doekje omheen. Maar nee. Ze presteert het om bij haar teamgenoten een pop met een groen lapje erover door te laten gaan voor een vogel. Omdat het geheel toch al totaal onherkenbaar is toont ze zogenaamd haar goede wil door een vis op het hoofd te leggen. Waarschijnlijk had ze wat goed te maken vanwege -de duif op de borstactie- ? Dat was ook wel een hele verdachte actie van haar.

De rebus: Als Rik verteld dat hij slechts 1 kist kan bloot geven staat Ranomi gewoon te lachen. In mijn ogen is ze dolblij!

Als ze (niet Ranomi) het woord ‘levert’ geraden hebben roept Ranomi eerst: ‘Deze opdracht levert..’ en daarna ‘De mol levert..’ Zet ze de kandidaten hiermee bewust op het verkeerde spoor?

Eliminatie:

Het valt op dat Ranomi deze aflevering het groene MOLeskine boekje heeft verwisseld met een zwart boekje. Werd het te opvallend samen met de groene helm in een aflevering? Ranomi gaat volgens mij weer alleen op Soy, wat haar in principe heel kwetsbaar zou maken. Als ze tenminste de mol niet zou zijn. (Of Soy zou de mol moeten zijn. Òf ze zou alleen maar zeggen dat ze alleen Soy verdenkt en ondertussen haar kansen wel gewoon spreiden. Dat kan natuurlijk ook nog..

Nog even terugkomend op Froukje die in de bus nog vertelde Ranomi zo verdacht te vinden vanwege haar traagheid: misschien dat Anke en Daniël al de avond ervoor dat bondje hadden gesloten? En het dus niet chronologisch is gemonteerd? Anke en Froukje deelden nl. samen een kamer. Froukje vond Ranomi duidelijk verdacht, ook in aflevering 1 al. Zou het zo kunnen zijn dat ook Anke en Daniël Ranomi allang verdenken?

Het zou hen dan helpen om verder te komen als Froukje dan al uit het spel is..Daniël en Anke wsren echt ontzettend aan het mollen tijdens de foto opdracht. Als Ranomi inderdaad de mol is dan is Froukje misschien in een val getrapt van Anke en Daniël en er tijdens de foto opdracht van overtuigd geraakt dat Daniël of Anke de mol moet zijn.

-Of IK moet het natuurlijk helemaal mis hebben.-

Vooralsnog probeer ik lekker in mijn eigen tunnel te blijven, Alles of Niets is toch gewoon het leukst?! De molacties van de andere kandidaten laat ik lekker voor wat het is. De links en hints van de programmamakers lijken mij betrouwbaarder.

Ik had trouwens ook nog even nagedacht over de volgorde van de halve kring tijdens het telefoontje van Everon. De kandidaten moesten toch op een bepaalde plek staan?

Misschien is dit het antwoord: Er zijn 10 kandidaten. De woorden ‘wie is de mol’ vormen samen 10 letters. Ranomi staat op de tweede plek in het woord ‘Wie’. Is het antwoord op ‘wie?’ misschien eenvoudigweg ‘Ik’?

We gaan het zien.. Of misschien ook wel niet. Komende zaterdag zitten J en ik namelijk een weekje in Fins Lapland.Wat een heerlijk vooruitzicht hè?! Sneeuw, Huskies, sneeuwscooter, skiën, sauna, open haard, worstjes met warm bessensap…en hopelijk, ja hopelijk ook het Noorderlicht.

We kijken er zo enorm naar uit!

Advertentie

4 gedachtes over “WIDM aflevering 2: Kunstgreep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s