Over het Een Vandaag Opiniepanel, Woningnet, ratten en rellen, my favorite Aussi, een opgeloste moord, en Jean from England..

Hebt u dat nou ook? Dat u iets probeert te begrijpen van de wereld om u heen vandaag de dag? Of dat iets u verontrust. En dat zoiets dan -op de achtergrond in uw hoofd- door blijft malen en zacht blijft zeuren op de achtergrond in uw hoofd, ook al bent u ondertussen met heel andere dingen bezig als bijvoorbeeld werk, tv kijken, koken.

Het laat je gewoon niet los.

Het Een Vandaag Opiniepanel bijvoorbeeld. Dat zou een afspiegeling moeten zijn van onze maatschappij. Maar ik vraag me af of het echt een juiste afspiegeling is van onze maatschappij.

Als ik zou moeten zeggen welke mensen geïnteresseerd zouden zijn om deel te nemen aan het Een Vandaag Opiniepanel, dan zou ik toch eerder denken aan de wat hoger opgeleide, maatschappelijk meer betrokken mensen en niet zozeer aan de mensen die de afgelopen dagen ‘lekker aan het rellen’ waren, of de mensen die denken dat de media corrupt zijn, politici niet deugen en stemmen totaal zinloos is, kortom: de verbitterden van de maatschappij met -over het algemeen- een wat lager IQ en EQ, en derhalve vaak ook minder inkomen en (al dan niet terecht) meer reden tot ontevredenheid.

Gister liet Gijs (Rademaker) zien dat VVD sinds de val van het kabinet slecht 2 zetels heeft verloren. Hoe Dan? Als je denkt aan de gevolgen van 10 jaar Rutte?

Arm is armer geworden en rijk is nog rijker. Denk aan de bezuinigingen in de zorg, en het onaantrekkelijk maken door achtergebleven salarissen voor de verpleegkundigen waardoor we nu te weinig verpleegkundigen hebben, het gebrek aan onderwijzers door eenzelfde soort bezuinigingen, de politie!

Om nog niet eens te spreken over de kindertoeslag affaire, de Ruttedoctrine, en daarbij nog alle leugens van Rutte. Het kan toch ONMOGELIJK zo zijn dat als het Een Vandaag Panel echt een juiste afspiegeling is van de maatschappij de VVD heden ten dagen nog steeds uitkomt op 40 zetels?? Hoe Dan?

Nu denkt u misschien dat er niet zoveel gevaar steekt in zo’n peilinguitslag maar het kan wel degelijk effect hebben want mensen zijn namelijk geneigd zich bij de grootse groep aan te sluiten bij twijfel. ‘Zij zullen het vast wel weten’. Dit is gewoon hoe beïnvloeding werkt.

Wat me verder nogal bezig houdt is de site van Woningnet. Mijn wachttijd van Woningnet dateert van juli 2006. Dat is VIJFTIEN jaar. 15. Jaar.

Ik hoor u denken: ‘het duurt dan vast niet zo lang meer Narda voor je in aanmerking komt voor een huurwoning’. Laat mij u even meenemen in de wonderlijke wereld van Woningnet.

Mijn selectie staat op Amsterdam en Zaanstreek, ik zoek een 2 tot 3 kamer woning, alle soorten woningen van 40 tot 100 vierkante meter.

Dit is een van de resultaten maar de rest is wel vergelijkbaar:

Hoe Dan?

Wie zijn precies de mensen die voor mij in aanmerking komen? Wat hebben zij wat ik niet heb? Een voorrangsregeling? Dit is op het oog toch heel oneerlijk? Je zou toch om minder baldadig worden?

Wat niet wil zeggen dat ik me ook baldadig ga gedragen natuurlijk, dit in tegenstelling tot de relschoppers. Daarover gesproken: De prachtigste theorieën vliegen je om de oren, maar eigenlijk weet eigenlijk niemand het eigenlijk precies.

Mag ik ook een gooi doen?

Het gros van deze mensen voelen zich al jaren lang benadeeld en niet gehoord. Zij hebben de hele toeslagenaffaire gevolgd wat ze alleen maar heeft bevestigd in het gevoel dat de regering er niet voor hen is, maar voor ‘de rijken’. Deze mensen zien gewoon geen mooie toekomst voor zich. Kunnen misschien ook geen huis krijgen, misschien ook geen werk. Hoeveel mensen zijn er inmiddels wel niet afhankelijk van de voedselbank? In 2020 leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens, met alle effecten van dien. Er is een relatie tussen criminaliteit en armoede. Er is een relatie tussen armoede en kwaliteit van voedsel> een relatie tussen het vaak eten van weinig voedzaam eten met veel ongezonde toevoegingen en gedrag. Een relatie tussen armoede en opleiding. Tussen opleiding en kansen, tussen financiële zorgen en stress. Tussen stress en chronische ziekten. Alles heeft invloed op elkaar. En eindelijk hebben ze hun gelijk gekregen in de toeslagenaffaire. Eindelijk gerechtigheid. Eindelijk gehoord!

Het zal me niet verbazen als er nog meer ellende onder het slijk vandaan zal komen. De IND om er een op te noemen mbt uitbuiting van buitenlandse arbeiders. Al in 2010 zijn deze criminele praktijken bekend bij de IND, maar nog steeds zijn de wetten niet aangepast waardoor malafide werkgevers echt aangepakt kunnen worden. En waarom niet? M.I. omdat het veel te lucratief is voor de staatskas. Ik heb hier trouwens al eerder in delen over geschreven. https://nardablog.wordpress.com/2015/09/14/portugezen-in-huis-deel-1/

https://nardablog.wordpress.com/2015/09/26/portugezen-in-huis-deel-2/

https://nardablog.wordpress.com/2015/10/11/portugezen-in-huis-deel-3/

https://nardablog.wordpress.com/2015/11/15/portugezen-in-huis-hoe-het-afliep/

Maar goed. Natuurlijk valt het niet goed te praten wat deze mensen, deze rellers doen. Het is verschrikkelijk. De avondklok is een excuus, maar de armoede, het uitzichtloze bestaan, het wantrouwen in het beleid van het kabinet de afgelopen tien jaar ligt er volgens mij aan ten grondslag.

Nogmaals de vraag: in hoeverre kan het Een Vandaag Opiniepanel een juiste afspiegeling zijn van de maatschappij als juist de mensen die zich afzetten tegen onze maatschappij en de pers en de politiek wantrouwen niet aan opiniepanels meedoen?

Maar goed, genoeg over al dit. Even een ander feitje wat mij niet los laat:

Vanmorgen las ik dat de Amsterdamse ratten zelfs in de wc potten op twee hoog naar boven komen. Daar moet je toch niet aan denken? Maar dat gebeurd natuurlijk nu wel hé, iedere keer als ik naar het toilet moet. En bedankt!

Rest ons nog wat overseas nieuws:

England: Jean from England (Kylians oma) ligt met corona in het ziekenhuis. Ik heb nooit veel over haar verteld en dit blog zou uit z’n voegen barsten als ik dit nu alsnog zou doen dus ik laat het hier even bij.

Australië Vanmorgen belde mijn favoriete aussi Robin om een beetje bij te kletsen. Het leven wat hij -al jaren- lijdt is zo onvergelijkbaar met het mijne, met het onze hier. Vandaag liep hij lekker met z’n hond tussen z’n paardjes over zijn paddock. Ik ben nooit in zijn laatste huis geweest, Kylian wel, hij heeft daar een weekend bij hem en zijn vriendin Maureen gelogeerd in mei ‘17. Naast paarden heeft hij ook vliegtuigen. Meer evt over Robin (ook al weer in delen) hier: https://nardablog.wordpress.com/2015/06/19/een-bizar-verhaal-over-een-vakantie-in-australie/

https://nardablog.wordpress.com/2015/06/19/een-bizarre-vakantie-in-australie-deel-2/

England / Australië : Als u die delen over Australië heeft doorgeworsteld zult u ook begrijpen dat de vader van Kylian mij afgelopen week deze link stuurde vanuit Engeland : https://g.co/kgs/ReRTGj waardoor dit spannende verhaal gelukkig alsnog een redelijk happy end heeft gekregen

Poeh, en nu stop ik hoor. ‘To much info Narda’ ik hoor het u roepen. Al ga ik in totale lockdown, saai wordt het bij mij geloof ik nooit…

Nu maar even snel douchen en de deur uit. Stukje wandelen, boodschappen doen, gezellig even tussen de mensen🤪vanavond komt Kyl bij me eten. Ik ga hem hopelijk blij maken met zelfgemaakte varkenshaas saté😋-voor mij doen een absoluut culinair hoogstandje!-

23 gedachtes over “Over het Een Vandaag Opiniepanel, Woningnet, ratten en rellen, my favorite Aussi, een opgeloste moord, en Jean from England..

 1. Nu weet ik niet hoe het in Nederland zit, maar in België nam het aantal huurhuizen op de privémarkt gestaag af door toenemende regels (en dus kosten) met minder berscherming voor de verhuurder. Want de koopprijzen van die dingen ging echt wel niet omlaag. Het was dus voor veeln zinvoller om te verkopen dan om te verhuren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb geen idee wat de uitkomst van het Op1 opiniepanel (telkens?) is. Ik kijk naar geen enkel praatprogramma, ook niet van de commerciëlen. Ik ben volledig tegen de geïndoctrineerde staatsomroep NPO. Alleen als ze een mooie detective uitzenden druk ik wel op record. Want he, ik betaal er immers wel voor.

  Geliked door 1 persoon

 3. ‘To much info Narda’ ik riep het niet maar dacht het wel. Die woningnood is idd een ramp, kreeg toevallig vanmorgen weer een overzicht van de woonbond. Ze zijn wel bezig om de huurprijzen in te perken en de middenhuren te bevorderen. Maar ja voordat het zover is moet je wel een lange adem hebben nog.

  Geliked door 1 persoon

  • Het gaat me niet eens zozeer om de huurprijzen. Er klopt dan gewoon iets heel erg niet! Dit beleid zorgt ervoor dat veel mensen zich gediscrimineerd voelen tov de mensen die wél binnen de kortste keren in aanmerking komen voor een huurwoning.

   Like

 4. Ik heb een mooie uiteenzetting op mijn blog van vandaag gezet over de mogelijke achtergrond van de relschoppers, die van Bouman&Dijkman van het Financieel Dagblad. Het heet ‘Stapelgek’. Die gasten zijn niet arm met hun mobiele telefoons, bontkraagjes en scooters. Gewoon verveling en tot op het bot verwend.
  En ik was Lid van het EénVandaag Opiniepanel. Nu ineens niet meer. En ik geloof inderdaad dat niet iedereen daar lid van wordt behalve als het je écht interesseert en dat doet niet iedereen. Dus echt representatief is het niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Over de oorzaken van de rellende jeugd ben ik het niet helemaal met je eens, maar ik wil het gewoon helemaal niet hebben over dit soort dingen, ik volg het in de media ook niet meer dan de journaals. Ik hoop dat je ooit nog eens je favoriete “aussie” kunt bezoeken én natuurlijk dat je toch echt een leuk huis gaat vinden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Dat is ons punt dus ook, ik ben niet gevraagd om die peiling in te voeren bijv. Dan zou het er ook al heel anders uit zien, als meer mensen het doen. En ik merk al jaren en jaren met verkiezingen dat mensen die zitten zoals ik, niet eens gaan stemmen, omdat het toch geen zin heeft, krijg ik vooral, en dan wel zeggen, de rijker worden rijker, wij worden armer.. ja duh… dus? GA STEMMEN! En ik ben bang, opnieuw met deze ronde, dat opnieuw de mensen die zouden moeten stemmen, dat ze dat weer laten omdat ze denken dat het geen zin heeft.

  Ik weet als geen ander dat je gelijk hebt qua armoede en wat er dan gebeurd met de mensen. Ik ben jarenlang kwaad geweest om het feit, dat ik volslank ben, maar ik moest gezond gaan eten, 3x per dag, van 60 euro pw, met een opgroeiende schoolgaande, en werkende tiener.. waarvan? Het meest goedkopen is nog altijd een doos van 20 frikadellen waar je heel lang van kunt eten in feite, ui erbij, ketchup en mayo, zak patat van een euro… en het kan ook in de koekenpan namelijk. Maar ja, heel veel mensen hebben obesitas, dat moet anders! Zorg dan dat gezond voedsel goedkoper is dan al die snack producten of potten en zakjes?

  Elvis heeft er trouwens een liedje over geschreven ooit he? En als het zo doorgaat hier, kan het weer afgestoft worden en hier gedraaid worden weer.

  Dank je wel, voor dit stuk even, waar ik voor het eerst ook even kan vertellen hoe de dingen daadwerkelijk zitten.

  En ja, van woningnet, het is al met regelmaat op het nieuws ook, het hangt van de regio af, maar er zijn al regio’s waar men gewoon 20 jaar moet wachten op een sociale huurwoning eventueel. En maar blijven bouwen aan koopwoningen, ook iets wat ik totaal niet snap! Overigens vraag ik mij al dagen af, met de avondklok van nu, na 21.00 uur, wat doen ze met de daklozen? Krijgen die nu elke dag een boete?

  X

  Like

 7. Wat ik vooral schokkend vind is het volslagen psychotische gedrag van mensen. Alsof onze samenleving één complot is. In de VS hebben ze iemand aangehouden die vaccins had vernetigd, de man, een apotheker, dus een redelijke opleiding, geloofde dat de aarde plat was en dat wolken een soort fata morgana waren. Dit is de wereld waarin wij leven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s