Uit: ‘Het Leven Geïllustreerd’

Kijk nou toch eens wat voor leuks ik weer tegenkwam in een van de dozen van mijn ouders: een exemplaar van het ‘Het Leven Geïllustreerd’ uit 1932, om precies te zijn het ‘Paaschnummer’ van zaterdag 26 maart.

Ik was met stomheid geslagen toen ik een artikel las over het vervaardigen van haringparels dmv inenten met ‘praeparaat en enkele andere stoffen waarvan de samenstelling vooralsnog geheim gehouden wordt’, een broombad, para-stroomen en ultra violette lichtstralen. Prof. “Themal zal binnenkort in het Concertgebouw een voordracht met lichtbeelden over deze nieuwe cultuur houden”. Het was evenwel niet zijn bedoeling zijn vinding en speciaal het virus dat hij gebruikt voor iedereen beschikbaar te stellen…

Het volgende artikel wat mij zeer intrigeerde ging over de nieuwe diersoorten van Circus Gleich, ik vind het er behoorlijk levensecht uit zien! Best knap staaltje foto shopping voor die tijd. (Ze zullen toch niet serieus geweest zijn?)

Het derde artikel waarvan ik twijfelde of ze het nu werkelijk meenden ging over het ophangen van warmte lampen boven de Kalverstraat (parabolische reflectors). Ik zal hier nog even een apart blogje aan wijden, het is gewoon té leuk!

Met veel plezier ook de advertenties speciaal voor vrouwen gelezen. Ook toen was ijdelheid en goedgelovigheid al goede handel. Nog steeds trappen we er met suiker en boter in, of hoe zeg je dat (Riet?)

8 gedachtes over “Uit: ‘Het Leven Geïllustreerd’

  1. Leuk is dat he. Ik vond ooit onder oud zeil in een oud huis waar we destijds woonden ook een paar van die oude kranten. Heb er ook wel eens over geblogd met van die leuke advertenties. Zo zie je maar fake news is van alle tijden (de fotos)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s