Ster van Bethlehem / over de Grote Conjunctie van 21/12/2020 en zo…

Morgen staat er op astrologisch gebied een van de grootste hoogtepunten van de afgelopen decennia op het programma: de Grote Conjunctie van Jupiter en Saturnus op 0 graden Waterman. En dat gebeurd nu ook nog precies in de winterzonnewende!

Nu heb ik maar een heel klein beetje kennis van astrologie maar ik wil graag een poging doen om uit te leggen waarom dit zo bijzonder is.

Ten eerste: Iedere twintig jaar staan deze planeten conjunct met elkaar maar de laatste keer dat deze twee elkaar zo dicht genaderd hebben is al eeuwen geleden.

Ten tweede: Voor het eerst in eeuwen zal de de conjunctie in het teken staan van een luchtteken, Waterman om precies te zijn. De afgelopen 200 jaar vonden deze conjuncties plaats in een aardeteken. Dit moment markeert dus een belangrijke overgang van een ‘aardecyclus’ naar een ‘luchtcyclus’. Luchttekens worden geassocieerd met wetenschappelijke en intellectuele ontwikkelingen, technologie en interpersoonlijke relaties.

Waterman staat voor vrijheid, origineel denken, autonomie, vriendschappen.

Ten derde: Nu deze planeten op 0 graden Waterman deze conjunctie maken geeft dat nog extra kracht aan het teken.

De transits van deze buitenplaneten zijn in staat om de wereld te veranderen. Aardse dingen zoals bezit, land en geld zullen minder belangrijk worden in tegenstelling tot origineel denken, saamhorigheid, en grote vooruitgangen voor wat betreft digitale ontwikkelingen.

Thuiswerken zal meer en meer de norm worden, evenals flexibele werktijden, videoconsulten, online bankieren etc.

Deze veranderingen gebeuren vanuit ons zelf, omdat wij zelf anders over bepaalde dingen gaan denken. Het werkt geestverruimend, ontwikkeld ons een stapje verder. Normen veranderen.

2020 was ook het jaar waarin Pluto, Saturnus en Jupiter in Steenbok conjunct stonden. Een interessant blog over de conjunctie van Pluto en Saturnus in samenhang met de eerste lockdown vind u evt. hier: https://www.astrowise.nl/corona-saturnus-pluto/#.X99dEfftSaM. Of hier: https://www.bloom.be/nieuws/corona/jupiter-saturnus-mars-pluto-conjunct-steenbok

Wat afgelopen jaar zeker ook een grote rol heeft gespeeld is dat Mars ongeveer 6 maanden vanuit zijn eigen teken Ram staat (tot begin Januari ‘21) Normaal blijft Mars maar een paar weken in een teken staan, maar nu heeft hij meerdere keren lastige aspecten gemaakt. Mars staat meer voor het individu, het opkomen voor jezelf, je bewegingsvrijheid. (Denk aan De frictie tussen de Wappies en het beleid)

Nog een duidelijk blog over de astrologische gebeurtenissen in december 2020: https://www.inspirerendleven.nl/maandhoroscoop-december-2020-zonsverduistering-volle-maan-een-grote-reset/

Maar goed, er is dus echt heel veel gebeurd astrologisch gezien. ik vind het erg interessant om erover te lezen (al snap ik echt ook niet alles van). Hier en daar wordt al geroepen dat de conjunctie van Saturnus en Jupiter de start van het Aquarius tijdperk aanduidt. Afgelopen week is eerst dus Saturnus overgegaan naar Waterman en gister is Jupiter daarbij gekomen. Over een paar jaar zal Pluto ook in Waterman staan. Spannend hoor! En ook fijn. Alles zal weer wat gemoedelijker worden denk ik. Leefgroepen, milieu, biologisch eten, samen moestuinieren (en dat dan met de nieuwste nieuwigheden), gelijkheid. We gaan daar een hoop over leren (Saturnus).

Wat het voor uzelf evt. betekent?

Kijk naar het huis waarin transit Saturnus en transit Jupiter nu staan in uw geboortehoroscoop.

(Googel de bijzonderheden van dit huis) dan weet u in ieder geval op wel gebied u hiervan iets zult merken.

Kijk daarna ook of ze evt. een aspect maken met een persoonlijke planeet of ascendant / descendant in de geboortehoroscoop. (Googel dit specifieke aspect tussen deze planeten). In welk huis staan ze? Waar staat de heer van dat huis?

Als transit conduct Saturnus / Jupiter (nog) geen aspecten maakt kan het zijn dat u er op persoonlijk vlak niet veel van merken zal. Voor de mensen die omstreeks deze periode een Saturnusreturn (rond 28 jaar en rond 57/58 jaar)

hier nog een interessante link:

Hoe duid je een Saturnus Return

Poe hé, nou, knap als u dit hele stuk hebt uitgelezen. Mocht u nu razende enthousiast zijn geworden en echt heel graag willen dat ik (leekje+) even je persoonlijke geboortehoroscooptekening met de huidige transits mail (en er evt vluchtig naar kijk) stuur dan even uw geboortedatum, exacte geboortetijd en geboorteplaats.

Nardanl@yahoo.com

P.s. Vlak na zonsondergang niet vergeten te kijken: Even voor half zes geloof ik in het Zuidwesten, vrij laag boven de horizon. Zo’n tweeduizend jaar geleden zag men deze conjunctie -de ster van Betlehem- ook.

39 gedachtes over “Ster van Bethlehem / over de Grote Conjunctie van 21/12/2020 en zo…

 1. Ik vind je een hele toffe madam, Narda, maar wat je hier vertelt is je reinste larie en apekool. Astrologie is niet wetenschappelijk onderbouwde sterrenwichelarij. Hocuspocus, quoi.
  Dat thuiswerken etc. meer de norm zal worden, komt door de coronacrisis waar we ons momenteel doorheen worstelen.
  Nu, ik gun eenieder zijn bijgeloof.
  Zelf ben ik echter niet bijgelovig, want dat brengt ongeluk.

  Geliked door 2 people

  • Als de maan al zoveel invloed heeft op water (ons lichaam bestaat grotendeels uit water) waarom dan niet de overige planeten. Ja , ik geloof daarom in de krachten en uitwerkingen van planeten op ons, maar nee, ik geloof niet in kant en klare week horoscopen in de bladen.

   ! Met een verkeerde of juiste interpretatie van horoscopen en transits staat of valt de astrologie!

   Like

    • Whahaha Narda, nu je schrijft dat ons lichaam voor groot deel uit water bestaat moet ik denken aan iets wat ik, voor de 1e golf in de sauna meemaakte. Ik had een klankschalensessie geboekt. Vooral een inleiding over ons lichaam en inderdaad, dat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat. Daarna moesten wij ons ontspannen in de hete sauna en begon de klankschalensessie en geloof het of niet, het deed iets met mijn waterhuishouding ….. ik moest tijdens die sessie plots zo ontzettend nodig naar het toillet.

     Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb hem uitgelezen, maar moet wel toegeven dat mijn aandacht op het eind begon te verslappen. Bewondering voor je dat je in die astrologie gelooft, zelf ben ik er te simpel voor (veronderstel ik).
  Wat bedoel ik bijvoorbeeld? Ik ben geboren op 5 september 1958. Betekent dit dat ieder kind dat op dat moment (zelfde uur,…) geboren is dezelfde kenmerken heeft, dezelfde toekomstvooruitzichten?

  Like

 3. Ik lees net op een Engels blog, dat er nu al een nieuwe variant van het corona virus is losgebroken die nog sneller spreid dan het huidige… ik heb zo’n flauw vermoeden dat het hier nu ook aan de gang is, dus eerst de wereld opruimen en dan het Aquarius tijdperk in. Wat ik hier lees, zal het voor mij nog zo’n 8 jaar duren door de verandering merkbaar is… 😉

  De ster van Bethlehem, vanavond, ja… moet het wel helder zijn, hahaha zo ziet het er nu niet uit hier :O

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik had het gehoord en geprobeerd te kijken maar het was niet helder. Wat er allemaal tussen hemel en aardig is wordt met véél te veel moeilijk woorden gezegd, dat kan dit oudje niet volgen, en heel eerlijk, het heeft ook minder m’n belangstelling, oke, jij je zin, ik geloof er niet in . Maar ja, als men mij uit wil leggen hoe de telefoon onze stemmen overbrengt snap ik dat óók niet maar hoor evengoed wél stemmen door de telefoon. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb je blog helemaal gelezen al verslapte mijn aandacht wat aan het einde. Het was niet persoonlijk (-: Ik val precies op de rand van het ene en het begin van het volgende sterrenbeeld. Kortom: een rommeltje. Ik pluk er de positieve aspecten uit en de rest laat ik voor wat het is.
  “Vrijheid, origineel denken, autonomie en vriendschappen.” Kom maar op!
  Lieve groet ♥.

  Geliked door 1 persoon

 6. (ook leesachterstand)
  Veel sceptici onder je lezers, leuk die afwisseling. Dat is nu het fijne aan bloggen: geen algoritmische filters en zo, ieder mag zijn mening nog kwijt zonder dat er iets ontastbaars en griezeligs ingrijpt zodat niemand dat van elkaar kan lezen.

  Anyhow. Afgelopen jaar ben ik terug vriendjes geworden met new age of hoe je het ook noemen wil. Als kind/puber een stevige belangstelling; wegens de balans overslaand naar het uiterste op gegeven moment afstand van genomen en jarenlang nauwelijks nog mee bezig geweest. Ergens in de herinneringendoos ligt nog een geboortehoroscoop die iemand voor me gemaakt heeft. Ascendanten en zo zweven me boven het hoofd maar afgelopen jaar was alles wat ik las over maanstanden en – gaandeweg ook – planeten, helende steentjes enz ZO waar dat ik er niet meer omheen kon. “Go with the flow” was het advies, laat je drijven op al die dingen, stop het verzet, en je zult vanzelf je hele verleden loslaten ende transformeren, wat dan ook gebeurd is in december, ook nog eens precies op al die uitzonderlijke datums. Dus er géén belang aan hechten kan ik niet meer. Mijn klomp brak toen ik de titel van je stukje las: “star of bethlehem” is een bachbloesem die ik van m’n alternatieve hulpverlener heb gekregen begin van de maand (samen met beech). “Ook dat nog?” dacht ik. Om maar te zeggen: synchroniciteit en zo.
  (het was een zware dag, de grammatica laat het afweten maar je weet wel wat ik wil zeggen?)

  Geliked door 1 persoon

  • Wat leuk dan al die ‘toevalligheden’. Zelf raakte ik ook rond m’n twintigste geïnteresseerd. Intussen heb ik heb al meer dan dertig jaar kunnen kijken of bepaalde planetenstanden iets ‘doen’. De maanstanden hebben zeker hun invloed op hoe ik in mijn vel zit en hoe ik slaap. Dus als de maan zoveel invloed heeft, waarom zouden de andere planeten dat dan ook niet kunnen? Je grammatica is prima btw. Dank voor je uitgebreide reactie.

   Geliked door 1 persoon

    • Saturnusreturn. De meeste mensen voelen zich daarna vaak pas volwassen. Met maandelijkse / wekelijkse horoscopen in de weekbladen heb ik niet veel op. Als je weet dat iemand een Stier is of een Steenbok dan weet je (vergelijking) ongeveer net zoveel als dat je weet of iemand uit China of Zweden komt.. Dit soort pulp astrologie is -hoewel vermakelijk) niet te vergelijken als de horoscoop die een astroloog kan maken voor een persoon (of onderneming) Helaas heeft de astrologie daardoor wel een slechte naam.

     Geliked door 1 persoon

     • Klopt.
      Cool, een horoscoop voor een onderneming!
      Welkom als je facebook hebt in de groep “Leef en werk volgens je eigen ritme” trouwens, lijkt me wel wat voor jou. Een beetje over spiritualiteit, vooral elkaar steunen met grenzen bewaken.
      En vanavond om 20u (en elke maand) vollemaan-meditatie op Youtube, zoekterm is “Sensityves” 🙂 Die slaat de spijker altijd op zijn kop wat betreft de heersende maan-energieën. Ben eens benieuwd voor de huidige giga-maan 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s