Eigenlijk zoek ik gewoon iemand om oud mee te worden en nooit volwassen

Deze quote zag ik laatst voorbij komen op Instagram en sloeg voor mij precies de spijker op z’n kop. Want hoe kneuterig en fijn ik het in mijn eentje meestal heb, met z’n tweeën kan het nog veel leuker en gezelliger zijn natuurlijk. Lijkt me heerlijk om weer met iemand samen te willen zijn. Niet omdat je dat zo uitspreekt of afspreekt, maar omdat dat gewoon zo ís, en omdat dat dan gewoon vanzelf zo is gekomen doordat je allebei gewoon ineens smoorverliefd op elkaar werd. Pats. Boem. Dàt werk! En dat dat samen dan zo leuk is dat je dan ook de rest van je leven gezellig samen verder oud wil worden. Iedere dag gewoon weer blij worden van elkaar. Je eigen ding doen maar ook knus in elkaar en op elkaar op de bank, samen hand in hand een stukje lopen, samen ergens een drankje doen, samen mensjes kijken, samen weer thuiskomen, samen koken.

Lijkt me heerlijk.

Dàt samen.

-Nou ja, behalve dat koken dan. Dat mag hij doen. Beter ook-

Klinkt simpel, maar de uitvoering in de praktijk blijkt helaas toch wat weerbarstiger dan ik dacht. Probleem is niet zozeer om iemand te vinden die je aantrekkelijk genoeg en gezellig vind en die je bovendien aan het lachen weet te maken en weet te boeien, daar heb je zelf nog wel enigszins invloed op. Maar smoorverlìefd worden, en dan ook nog eens op elkaar, nee dat kun je niet afdwingen, dat gebeurt gewoon of dat gebeurt gewoon niet. Oké, je moet er ook een beetje voor open staan natuurlijk, da’s wel een puntje.

-Met de Berlijnse muur om je heen.-

Ja echt, echt, echt, het lijkt me heerlijk. Maar tegelijkertijd ook doodeng. Nu weet ik tenminste wat ik heb, wat me te wachten staat. Er is niemand om mij heen die daarop invloed heeft. Niet op mijn dag en niet op mijn gevoelens.

Geen tenen lopen.

Geen ruzie.

Geen verdriet.

Maar RUST met lekkere dikke vette hoofdletters.

Wat er trouwens ook lekker niet is als je geen relatie hebt is de angst om weer iemand te moeten verliezen waar je van houdt.

Moet er niet aan denken.

Nóg een afscheid.

Nóg een mislukte relatie.

Dat ik doorgaans op de verkeerde mannen val werkt daar natuurlijk ook niet echt aan mee.

-Of zij op de verkeerde vrouw-

Tja.

Het is me allemaal wat.

Relaties.

Liefde.

En ik.

-Kunt u ook niet wachten op al mijn spannende, romantische en liefdevolle blogjes in spé?-

41 gedachtes over “Eigenlijk zoek ik gewoon iemand om oud mee te worden en nooit volwassen

 1. Ik kan wel wachten, hahaha, ik snap je als geen ander, zo heb ik 15 jaar gezeten, voor jou, denk ik, dat het wel iets sneller zal gaan, maar alles heeft zijn tijd en plaats lieverd! Het komt zoals het komt, en als dat bommetje komt, komt het vanzelf… Denk je nu dat ik ooit had gedacht nog met iemand samen te zijn? Ik had het opgegeven… en misschien was dat wel de sleutel… ik blijf wel alleen…. En al die dingen die je noemt als in niet en geen.. in het nu? Zo heb ik ook gezeten.

  En het koken, helaas, kan hij dat niet, wil het ook niet, dus dat zal ik moeten blijven doen, maar dat was wel lief en fijn geweest, als hij gaat koken, uhm.. dan zit ik bij iemand anders aan tafel, of hij haalt wat, hahahaha

  Geef het tijd!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Het geluk al veertig jaar met dezelfde partner samen te zijn, lief en leed te mogen delen, ruzies te kunnen bijleggen, samen onnozel te doen, te reizen, gezellige dingen te doen,… is een rijkdom die me is in de schoot gevallen en waarvan ik heel goed besef hoe zeldzaam het is.
  Ik hoop dat de juiste partner binnenkort aan je deur mag kloppen, héél binnenkort. Zelfs al is het die met zijn mijter en zijn vanboven gekrulde wandelstok.
  Hij komt, hij komt,… beste Narda !!! Niet opgeven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jij gaat laat of vroeg, iemand vinden met bij jou past, met wie jij samen oud kan en wil worden zonder volwassen te worden, met wie je kan huilen en lachen, wiens hand je wil vasthouden maar die je ook kan loslaten zonder bang te zijn om iemand te verliezen. Daar ben je gewoon een veel te mooi mens voor!

  Geliked door 1 persoon

 4. Zucht…… dat was hélemaal gelukt bij mij bijna 60 jaar lang …. enige nadeel is dat ik nu niet meer samen oud ben maar alleen oud. Maar toch, ik zou het je gunnen hoor want het wás prachtig, en dat ik hem nu mis doe ik met liefde want nu heeft hij tot zijn dood niets hoeven missen…….. alleen één kleinigheidje, zelfs in de meest perfecte relatie zitten wel eens hobbeltjes, maar als het goed zit leer je makkelijk hoe je daar overheen moet komen.

  Like

 5. Gouden raad: word gewoon niet steeds verliefd op het eerste gezicht. Doorgaans heb je dan vooral een opticien nodig.
  En nu ernstig: hij die jou zomaar voorbij loopt, is ofwel blind, ofwel stom en hoogstwaarschijnlijk beide.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ach lieve Narda, je botst er wel op hoor, maar idd, je kan niks forceren.
  Ik heb het geluk met mijn beste vriend getrouwd te zijn, samen oud worden is waar we voor gaan (nog effe niet hoor).
  Ons geheim is denk ik dat we echt verliefd blijven, en ja, ook hier stormt het wel eens, maar ook dat sterkt ons.
  Nooit volwassen… heerlijk! 😃😃

  Geliked door 2 people

 7. Na je ervaring mag je zeker voor de volle 100% gaan en niet minder . Ik zie in mijn omgeving dat het niet meevalt het “pats,boem” …Dat wilt niet zeggen dat het niet voor je is weggelegd. Gelukkig ben je happy met je eigen gezelschap en dat is ook heel veel waard, dat drijft je namelijk niet in de verkeerde armen .

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik gun het je van harte Narda en kan alleen maar zeggen, geloof erin, het bestaat, als jij dat wilt (jij hebt de regie over die sloophamer voor die muur hè… en niemand anders knipoog…daarbij klein stukje muur laten staan is nooit erg knipoog twee zolang je er maar overheen kunt/blijf kijken…).
  Dikke knuffel en geniet van het mooie wat er (al) is want volgens mij doe je het hartstikke goed 🙂 xx

  Geliked door 1 persoon

 9. Het kan nog steeds, Narda! Je hebt zoveel te bieden…Er moet voor jou nog een leuke, lieve kerel zijn weggelegd. En ik kan niet wachten erover te lezen.
  Lieve groet ♥

  Like

 10. Pingback: Beaunino

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s