Schipbreuk


Zo denk je eindelijk na een paar jaar in rustig vaarwater te zitten en zo vind je jezelf terug op een zinkend schip midden op zee in een zware storm terwijl de inktzwarte, kille nacht je tot in de botten verkleumt en je al de zogenaamde zekerheden in je leven als water door je vingers voelt glijden. Geen ster, geen maan, geen land in zicht, wat kun je anders doen dan je krachten te sparen en je over te geven aan de deining van de hoge golven tot de zon weer op zal komen?
-De zon komt altijd op-

Rem en ik hebben een paar weken geleden besloten te gaan scheiden. Nu hoor ik u bijna denken:
'Maar jullie hadden het toch zo fijn en gezellig samen?
Zijn al die Heppie-de-Peppie blogjes dan uit je grote duim gezogen Narda??'

Nee. Zeker niet. Alles wat u gelezen heeft is waar: We hebben het gezellig. We houden van elkaar. En ja, ik ben trots op Rem over de wijze hoe hij zijn eigen carrièrepaadje volgt. Hij is mijn beste maatje.
'Maar wat dàn Narda?'

Ik zal het proberen uit te leggen:
Ik denk dat we door alle ellende van de afgelopen jaren meer partners /collega's zijn geweest dan geliefden. Alles stond hier bijna in het teken van zorgen voor, beslissingen nemen over, regelen, verdriet.
Het is gewoon niet te bevatten wat we samen hebben moeten doen, en wat voor werk we samen hebben verzet.

En opeens, als de storm dan eindelijk is gaan liggen besef je dat je geen geliefden meer bent, ondanks het houden van.
Ja, ik weet ook wel dat dat bij 9 van de 10 relaties zo is, en dat op zich hoeft nog niet direct tot een scheiding te leiden alleen zijn er tijdens ons huwelijk dingen voorgevallen die gewoon níet binnen een goed huwelijk thuis horen. (En nee: ik heb geen ander en Rem heeft geen ander, en daar wil ik het op mijn blog verder bij laten)

Over de nare dingen die binnen ons huwelijk gebeurd zijn tussen ons heb niet geschreven nee. En nee, ik ben ook niet van plan om dat te gaan doen want een van de normen en waarden van dit blog is dat ik nooit iemand moedwillig zal schaden met mijn woorden.
Niet een ander, maar ook niet mezelf. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik slechts 80% vertelde, en de overige 20% voor ons zelf hield.

Misschien hadden we al eerder uit elkaar geweest als er geen wereldwijde crisis was geweest, en/of als we een huwelijk hadden zonder alle narigheid van de afgelopen jaren, ik weet het niet. Misschien komt het ook wel doordat ik echt geloofde in het bestaan van de Enige 'Ware Liefde'.
Als je denkt dat je die echt gevonden hebt, hoe moeilijk is het dan om jezelf toe te geven dat je je vergist hebt? Hoe groot is dan de teleurstelling?

Inmiddels geloof ik niet meer in de ware liefde. Ik geloof er wel in dat de juiste mens op de juiste plaats en op het juiste tijdstip in je leven komt:
'Als de leerling klaar is verschijnt de meester'.

Dàt. Daar geloof ik in.
En in de zon😎

Het spijt me heel erg als sommige mensen het naar vinden om dit nieuws op mijn blog te moeten lezen. Ik bereik hiermee wel alle mensen die in mij geïnteresseerd zijn in 1 keer.

Hoewel we dus zeker gaan scheiden gaan we eerst heel goed bekijken hoe we er samen (financieel) zo goed mogelijk uit kunnen komen.
Voorlopig wonen we dus nog even samen in ons huis, eten we samen en kijken we samen tv.

Kyl heeft besloten komend jaar te gaan werken ipv naar Inholland te gaan. Ik krijg hem niet meer van dat plan af. Laten we het komend jaar dan maar gebruiken om samen een nieuwe start te maken.
Ik moet er wel voor zorgen dat hij het kind blijft en ik de moeder: het wordt míjn nieuwe huis, en ík moet dat in mijn eentje kunnen betalen zonder hulp van hem. Dat prent ik hem steeds maar in. Hij voelt zich veel te verantwoordelijk voor ons.

Tja. De zoveelste storm.
Gewoon doorroeien maar. Iets beters weet ik ook niet.
U?

54 reacties op “Schipbreuk”

  1. shivatje Avatar

    Veel sterkte aan beide. En als iets niet meer gaat en je kan uit vriendschap uit elkaar gaan dan is dat toch mooi.

    Aum Shanthi

    Geliked door 2 people

    1. beaunino Avatar

      Ja. Beter dan onze koppen in het zand steken en op het sterfbed spijt hebben je te hebben laten leiden door angst voor het onbekende.

      Geliked door 1 persoon

      1. shivatje Avatar

        Dat is ook zo. En op deze manier hoe moeilijk het met momenten kan zijn maak je het voor elkaar dan ook niet lastiger dagelijks.

        Aum Shanthi

        Geliked door 1 persoon

  2. Koen Avatar

    Om nu het knopje “LIKE” aan te klikken voelt fout. Dat doe ik dus niet. Je verwoordt zulk heftig besluit clean en ook betrokken. Jeetje. Sterkte. Een huis en zo zal wel lukken. Een nieuwe stabiliteit moet je langzaamaan realiseren en als de liefde op de deur klopt … doe dan open. Een digitale groet.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Dank je. Komende periode eerst maar eens mijn leven opnieuw poten geven. Daarna zien we verder.

      Like

  3. Soof Avatar
    Soof

    Wat verdrietig dat je elkaar onderweg bent kwijtgeraakt als geliefden. Ik wens je heel veel sterkte voor de komende tijd en een veilige plek om verder te kunnen. Laat (af en toe) ook voor je zorgen bv door Kyl, dat mag!
    Dikke knuffel voor jou! X

    Geliked door 1 persoon

  4. gewoonanneke Avatar

    Heel veel sterkte, bij een scheiding zijn er alleen verliezers. Hoop dat jullie er samen gied uitkomen .

    Geliked door 1 persoon

  5. Marjan Avatar
    Marjan

    Veel sterkte lieve nicht . 😘

    Geliked door 1 persoon

  6. Ingrid Avatar
    Ingrid

    Wat een onthutsend nieuws! Ik kan jullie alledrie alleen maar sterkte wensen. Kyl mag best jou wat bijstaan maar JIJ bent inderdaad de moeder en hij het “kind” , goed verwoord. Fijn dat jullie in ieder geval veel aan elkaar gehad hebben in afgelopen periode. Nu tijd voor een ander stadium. Liefs, ingrid (SE)

    Geliked door 1 persoon

  7. tinyblogt Avatar

    Mijn boterham is net uit mijn mond gevallen van verbazing. Echt?
    Moest zelfs even vloeken. Maar daar heb jij niks aan. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt en vindt het een erg wijze beslissing van jullie, al kan het nog erg pijn doen. Het is toch een grote teleurstelling, maar misschien helpt het jou op de lange baan wél. Soms is het beter alleen te zijn en in rust, dan met twee in woelig vaarwater. Ik wens je zoals altijd maar weer een hoop sterkte en moed en wou nog maar eens dat ik in Amsterdam woonde, dan was ik zo bij je. x

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Lief, wie weet kom ik wel eens buurten in het Brugse hoor! X

      Geliked door 1 persoon

  8. Marja Avatar

    Wat ontzettend verdrietig Narda. Ik hoop dat jullie in alle vriendschap de dingen kunnen regelen. Heel veel sterkte en liefs van mij.

    Geliked door 1 persoon

  9. Morgaine Avatar

    Verbaasd, ietsjes, maar na jouw uitleg ook erg logisch. Je hangt niet alle vuile was buiten, en dat hoeft ook niet, Nu draait het om respect en begrip en van mij, voor jullie, heel veel sterkte! Liever zo, in vriendschap en zelfs met liefde uit elkaar dan… de vecht scheiding…

    Heel veel sterkte en wijsheid voor allen in deze ❤

    X

    Geliked door 1 persoon

  10. Leni Avatar

    Zo verdrietig maar snap ook dat je zo niet verder wil dobberen
    Heel veel sterkte en wijsheid voor jullie.
    Kus

    Geliked door 1 persoon

  11. Hillechien Avatar
    Hillechien

    Verbaasd ja maar ik weet ook dat je niet ongeschonden uit zoveel ellende komt. Moedig dat jullie dit besluit nemen maar ik wens jullie de komende tijd wel heel veel kracht en wijsheid toe want zal toch nog veel op jullie afkomen. Sterkte meid

    Geliked door 1 persoon

  12. Jacqueline Avatar
    Jacqueline

    Wat verdrietig Narda! Als het voor jullie de juiste beslissing is dan is het de enige beslissing. Heel veel sterkte voor jullie drieen. Hopelijk gaat al het geregel in goede harmonie. Dikke kus (want het is een k**situatie)

    Geliked door 1 persoon

  13. Deborah Hamar Avatar

    Ondanks de moeilijke stap toch een dapper besluit. Zo gaan er ook nieuwe deuren open voor jullie allemaal. Ik wens je veel sterkte toe en hopelijk gaat deze storm snel liggen, zodat het zonnetje de kans krijgt om heerlijk te stralen!

    Geliked door 1 persoon

  14. Irma Avatar
    Irma

    Lieve Narda,

    Ik schrik hier echt van, dacht dat jullie elkaar in al die ellende echt gevonden hadden. Jouw uitleg begrijp ik, je wordt maatjes maar verliest de liefde misschien onderweg. Een dapper besluit en op tijd, nu jullie nog vrienden zijn. Ik wens jullie enorm veel sterkte. 😘

    Geliked door 1 persoon

  15. Menck Avatar

    Scheiden is een beetje sterven, maar blijven is vaak voorgoed insluimeren.
    Toch schrik ik, Narda. En thans besef ik weer maar eens dat afgaan op wat een blog je biedt, hetzelfde is als geloven dat de krant de waarheid in pacht heeft.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ja, het is het een of het ander. Had ik anoniem geblogd had ik waarschijnlijk open geweest. Het is niet anders. Je schrijft je eerste zin heel treffend Menck. Zo is het precies.
      Ik heb niemand moedwillig om de tuin willen leiden.

      Like

  16. schrijfselsvanmij Avatar

    Verdrietig nieuws, moedige beslissing! Ik wens je alle goeds voor je toekomst!

    Geliked door 1 persoon

  17. Regenboogvlinder Avatar

    Tjonge, dat is schrikken,.. Ik snap het ook van die 80/20%.
    Wel heel erg… jammer en verdrietig voor alle partijen!
    Heel veel sterkte en kracht voor jullie alle 3! Knuffel!

    Geliked door 1 persoon

  18. bentenge Avatar

    Ja, het is even schrikken, en nee je hoeft niet uit de doeken te doen wat minder ging.
    Ik wens jullie beiden een nieuwe liefde als je dat wil en een fijne tijd apart.
    Take care.

    Geliked door 1 persoon

  19. Hartelijke Hot Hulk Avatar
    Hartelijke Hot Hulk

    Nou meisje!
    Ik kan alleen maar voor nu even ‘gloeiende, GLOEIENDE’ bedenken.
    Ik bid voor jullie!

    Geliked door 1 persoon

  20. Ilona Avatar
    Ilona

    Lieve narda, wat erg voor jullie drieën. Ik wens jullie veel sterkte en vriendschap toe om dit samen goed af te sluiten.
    Dikke xxx

    Geliked door 1 persoon

  21. Helena Avatar

    Altijd verdrietig maar ook zo dapper om dit besluit in liefde te nemen! Ik wens je meer dan gunstige wind in de zeilen om ook deze storm goed door te komen, en natuurlijk ook de zon, zo vaak als je nodig hebt. Dikke knuffel voor jullie xx

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar
  22. Mrs. Brubeck Avatar
    Mrs. Brubeck

    Ik schrik er altijd van als ik zoiets hoor of lees, omdat ik altijd het beste wil voor ieder die ik ken.
    Ik vind het verdrietig, maar geliefden zijn is een noodzaak in een relatie, graag zien EN liefhebben, dat maakt ware liefde.
    Bewonderingswaardig dat jullie samen dit besluit genomen hebben, ik hoop zo dat jullie gelukkig worden. We zien hier net hetzelfde gebeuren, veel en veel te dichtbij, het doet ons pijn…maar soms is het beter!
    Heel veel liefs, oprecht! 💜💜

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Dank je. Tja, we ‘moeten’ nog 50 jaar hé;-)
      Het komt wel goed met ons alledrie.

      Geliked door 1 persoon

  23. rietepietz Avatar

    Petje af Narda, heel verdrietig natuurlijk maar veel beter dan wachten tot één van de twee “nieuwe schoenen heeft gezocht vóór de oude weggegooid kunnen worden”. Dat is zo’n treurige manier van met mensen omgaan.
    Nee natuurlijk blijven er dingen waarover we niet bloggen, zeker waar er andere mensen bij betrokken zijn. Maar al met al is dit toch zo’n geval waar “houden van” gewoon hartstikke pijn doet.
    Ik wens je heel veel sterkte ( natuurlijk man en zoon ook) en hoop dat iedereen over enige tijd het leven weer op de rails heeft. Je hebt een dapper besluit genomen en voor je logje neem nogmaals m’n pet heel diep af. XXX

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Dank je lieve Riet. Ja, dat is zo laf, dat van die schoenen, daar zit toch niemand op te wachten. Lijkt me zo erg. We verruilen gewoon de champagne weer voor het leidingwater;-)
      XXX

      Like

      1. rietepietz Avatar

        Neem bronwater, daar zitten ook bubbels in;-)

        Geliked door 1 persoon

  24. minoesjka2 Avatar

    Phoe meis, wat een verhaal, maar wel een moedige stap, want niemand gaat “zomaar” scheiden, daar is moed voor nodig, van jullie allebei!
    Jullie staan op goede voet, en dat is fijn, zo kunnen jullie kijken hoe jullie er allebei het beste uit komen, maar dat het moeilijk zal zijn en worden is een ding wat zeker is.
    Heel veel sterkte, en al die mensen die het niet snappen ……….. dat is dan jammer!! Het is jullie leven.

    Geliked door 1 persoon

  25. Hartelijke Hot Hulk Avatar
    Hartelijke Hot Hulk

    Ik moet de hele week aan je denken. Echt klote voor je!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Komt wel goed met me, heus. Lief van je. XXX

      Like

  26. Karla Avatar
    Karla

    Lieve Narda. Je hebt indruk op me gemaakt met de manier waarop je de situatie beschrijft. maar ook de lieve reacties hierboven maken dat ik nu weinig tekst heb. Heel, heel veel sterkte en rond dit op een liefdevolle manier af.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Doen we, dank je. X

      Like

  27. petergortworst Avatar

    Wat een onthutsend en triest bericht. Ik weet uit eigen ervaring dat het moment dat je constateert dat het huwelijk voorbij is, een onwerkelijk moment is. Je geloof en je zekerheden zijn er plotseling niet meer. Wens jullie sterkte en wijsheid en als ik 1 advies mag geven: probeer, zodra het over zakelijkheden gaat, je gevoel even aan de kant te zetten.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Dank, ook voor je wijze advies.

      Like

  28. ingridmooren Avatar
    ingridmooren

    Wat verdrietig Narda….je bent al zoveel kwijt geraakt.

    Like

    1. beaunino Avatar

      Ja, straks ook mijn huis en waarschijnlijk ook mijn katten nog. Als die hier kunnen blijven op hun oude vertrouwde plek tenminste. Dank je.

      Like

  29. Corja Avatar

    Kom zo maar even buurten, scrol door naar beneden en ziedaar. Verliefd op een stad, een huis, een plek. Dus die scheiding kon ook van van alles en nog wat zijn. Maar, oké dan; een ‘doodgewone ouderwetse’ scheiding van je man. En toch hè, hoe verdrietig ik het ook voor je vind, ik kan me ook zo goed voorstellen dat je in jouw/jullie situatie, met al die narigheid in je familie, ongemerkt overgaat tot standje broer-en-zus. Voor je het in de gaten hebt, is het zover en dan is het niet meer terug te draaien. Dus dit kon er ook nog wel even bij. Heel naar.
    Toch merk ik hoe sterk je bent (geworden). Ik hoop dat jullie de kracht kunnen vinden om dit alles op een goede, liefdevolle manier af te ronden en een passende nieuwe weg te vinden.
    Sterkte.

    Like

    1. beaunino Avatar

      Dank je Corja. Goed om van je te horen. Laten we maar gewoon met de stroming mee zwemmen. Het voelt goed, voor beiden.

      Like

  30. Mieke Avatar
    Mieke

    Dacht, ik ga nog eens lezen op Narda haar blog. En ook wel dat ik echt een lezer was, van hoe erg, ik heb het toch iets beter wat verdriet aanbelangde toen. (Alles met jouw mama enzo) Een ramptouristlezer. Beetje verbaasd nu. Maar dan ook weer niet. Tenslotte schrijf jij nog altijd wat je zelf wilt schrijven. Zijn dingen die gebeuren, en mooi dat jullie alles samen kunnen regelen. Ik hoop dat je terug echt gelukkig wordt. Liefs (en dat is echt gemeend) X

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar
  31. Rebelse Huisvrouw Avatar

    O Nar… Ik schrik ervan. Begin ik net bij te lezen en lees ik dit. Het is altijd beter om uit elkaar te gaan dan samen te blijven als het niet meer werkt maar het blijft verdrietig als op een dag blijkt dat het niet meer werkt. Ik wens jullie veel sterkte te komende tijd. Scheiden is hoe dan ook altijd een beetje lijden. Liefs, xxx

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie