Klaar voor de tweede helft?

Gister ben ik vijftig jaar geworden. Vijftig! Ik kan het zelf amper geloven. Omdat ik er een beetje tegenop zag hadden we voor maandag tm vandaag een hotel geboekt in Noordwijk aan Zee, en dus zouden we mijn verjaardag dag gewoon lekker met z’n tweetjes doorbrengen.

En zo begon de week maandag heerlijk. We hebben tot in de late uurtjes op het strand gezeten, zo fijn. Dinsdag was het weer helaas totaal omgeslagen. Het was zelfs te bar en boos voor de wandeling naar Katwijk die we op het programma hadden gezet. In plaats daarvan zijn we naar een oude bouwmaterialenloods in Scheveningen gereden. Altijd leuk, maar ook omdat we op zoek zijn naar een Frans balkonhek voor op de uitbouw boven. Helaas geen hek, maar wel een lekkere lunch op het strand naast een lekker warm vuurtje, ook fijn!

Gister was het echt heerlijk weer om met onze gehuurde elektrische fietsen de duinen te verkennen. Onderweg nog een wandeling gemaakt. Naast hooglanders ook nog een hertje en wilde paarden gespot. Zalig was het. Net als dat motortje op die fiets heuveltje op. Op de terugweg in de st. Jeroenskerk hebben we drie kaarsjes gebrand.
Daarna was het inmiddels tijd voor de haring en de paling. -En ja, die moeten natuurlijk behoorlijk kunnen zwemmen, zo is mij geleerd!-

Gisteravond kreeg ik toen we bijna bij de strandtent waren waar we zouden eten de verrassing van mijn leven. Stond Kyl daar toch ineens voor mijn neus.:

‘Hoi mam, je denkt toch niet dat ik jouw vijftigste verjaardag zou willen missen hé?!’
Zeventien dagen eerder dan gepland, ik was helemaal perplex, zo leuk!!

Met ons drieën daarna lekker gegeten op het terras waar we de eerste avond ook zaten.
Er hing daar een lekker ongedwongen sfeertje, het eten zelf maakt mij dan niet eens zoveel uit. En nu Kyl er was kon het me natuurlijk helemaal niet meer schelen wat er op mijn bord terecht zou komen.

Zo leuk om naar zijn verhalen te luisteren, hem gewoon, even aan te raken, een denkbeeldig pluisje van zijn shirt te plukken. Weer helemaal in 1 stuk terug, veilig thuis, het mooiste cadeau ever!

Ja, zo werd het toch een hele fijne dag. Natuurlijk met herinneringen en gemis, dat zal altijd deel van mijn verdere leven blijven uitmaken.
Soms zo schrijnend dat het gewoon lichamelijk pijn doet, maar soms ook zo mild dat mijn hart een sprongetje maakt bij een leuke herinnering.

Wat ik u nog niet heb verteld is dat we afgelopen zaterdag de as van mijn ouders en zus hebben verstrooid, ergens op een mooi plekje in het Guisveld. Ook de as van Nino hebben we daarbij uitgestrooid. Daar hadden we het nog met mijn moeder en zus over gehad toen mijn vader net overleden was.
Ze hebben het alledrie zelf zo gewild, ik hoop dat ze er mogen rusten in vrede.

Het is gewoon tijd voor het afsluiten van de eerste helft van mijn leven, zo voelt het een beetje voor me. Niet te vaak meer achterom kijken, maar vooruit, de toekomst in, en proberen er iets moois van te maken, alleen en samen met de andere mensen die mij dierbaar zijn.

Tijd voor verandering, vernieuwing, licht na de duisternis. Tijd voor de lach na de traan. De komende twee weken gaan we lekker in huis klussen, een nieuwe vloer, likje verf, dat soort dingen, en op de mooie dagen natuurlijk lekker er op uit of chillen (of heet dat uitbuiken als je 50 bent?) in de tuin.
En over vier weken, als die rotdag waarop ik net zo oud zal zijn als mijn zus was toen ze stierf een paar weken voorbij zal zijn, geven we ons feestje.

#Alles komt goed#

Advertenties

34 gedachtes over “Klaar voor de tweede helft?

 1. Natuurlijk komt alles goed, wat gaaf dat Kyl eerder terug kwam, zou ik denk ik ook gedaan hebben 😉

  Van harte gefeliciteerd en geniet van alles wat er nog komen gaat, ja jij bent er echt wel klaar voor, overigens, even tussen jou en mij, ben ik gisteren ook gestart met ruimen weer, van oud, wat moet ik er nog mee idee 😉

  X

  Liked by 1 persoon

 2. Alsnog van harte gefeliciteerd met je 50e verjaardag! Wat een geweldige verrassing dat Kyl al terug is. Ja wat is dat fijn hè als je hem dan weer in het echt ziet en kunt knuffelen. Er komen nog wel nare dagen, dat uitstrooien is vast ook niet makkelijk geweest. Maar oh Nar wat ga je goed! Het kost tijd, stom cliché is het, maar het is gewoon echt waar! Geniet van de 2e helft samen met Rem en Kyl!
  Succes met klussen, hopelijk blijft het nog even mooi weer ook!
  Heb even doorgeklikt naar het logje over het Guisveld. Genoten van je verhalen en van mevrouw Winter 😉
  Liefs XXX

  Liked by 1 persoon

 3. Wat beschrijf je dat mooi over die eerste helft en de toekomst enzo… Meestal lukt het me om ook zo te denken, maar niet altijd. Gisteren hoorde ik de quote “je kan het verleden niet gebieden gewoon te verdwijnen”, ik probeer het net als jij positief op te vatten.
  Een hele dikke proficiat met je verjaardag, wat moet de verrassing dat Kyl er was super geweest zijn! Ik was blij in jouw plaats!
  Liefs x

  Liked by 1 persoon

 4. Lief van Kyl dat hij zijn moeder niet vergat. Van harte proficiat, trouwens. Voelt dit nu anders aan dan 49? “Neen, Paul…”. Dacht ik al. Blijf dus genieten, meer nog, geniet nog meer dan vroeger.
  Goeie beslissing om de assen van je geliefden los te laten.

  Liked by 1 persoon

 5. Van harte gefeliciteerd alsnog. Verstandig om erop uit te zijn geweest en als ik het geweten had, dat je zo dichtbij was had ik je een knuffel komen brengen. Wat super dat Kyl ineens voor je neus stond, een mooier cadeau had je je niet kunnen wensen denk ik.

  Like

 6. Als nog gefeliciteerd ………. ja, gek idee hé 50!! Ik heb het met mijn 60, gisteren zat ik iemand te vertellen dat ik een 60+ kaart voor de trein overwoog en opeens begon ik te lachen …….. vroeger bij toen ik bij het spoor werkte noemde we dat de oudelullenkaart ……… en nu kom ik er zelf voor in aanmerking ……. kan het niet geloven.
  Ach je bent zo oud als je je voelt 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s