Kylian zit inmiddels alweer drie maanden in Australie, en om heel eerlijk te zijn is het als moeder bést te doen hoor, zolang je maar weet dat het goed met je kind gaat. Tegenwoordig kun je ook zo makkelijk Appen. Iedere dag gaat er wel een berichtje over en weer. Meestal gaan die van hem over de lokatie en het weer, die van mij met name over de vorderingen van de woonkamer upgrade 2017. 
Eigenlijk zouden we ook de zolder (meer een vliering) eindelijk gaan isoleren, maar we hebben besloten om dat maar te doen als Kyl het huis uit is en we toch de hele bovenverdieping gaan opknappen. Maken we in de badkamer gelijk een mooi hoog plafond door er een stuk vliering bij te trekken. Alles op zijn tijd. Waarschijnlijk moeten we ook nog noodgedwongen schuttingen kopen. Buurman P. (met wie het gelukkig heel goed gaat, dat dan weer wel;) heeft denk ik een beetje te rigoureus de Hedera onder handen genomen (oid) waardoor hij nu langzaam dood gaat en dus helemaal bruin aan het worden is. 
Naast het klussen in huis ben ik ook nog druk met mijn zaailingen en zo. Onder andere Mais, komkommer, tomaten, paksoi, dat soort dingen. Ik ben zo benieuwd naar mijn allereerste sla. Zal er binnenkort een blogje aan wijden. 

Maar goed, ondertussen tuft Kyl zo’n beetje met Thijs half Australie rond in een uberschetzig campervannetje met no worries at all over dat soort aardse zaken. Hoewel het natuurlijk ook niet allemaal rozengeur en manenschijn is natuurlijk. 
Hun eerste baantje viel bijvoorbeeld al vies tegen. Na een hele dag druiven plukken kregen ze maar 40 Australische dollars waarvan dan nog de kosten van de schaar (12 dollar) werd ingehouden. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan gezellig een avondje wijntjes intappen en hapjes ronddelen op de Baambrugse Zuwe voor een bedrag waar een normaal mens drie volle dagen voor moet zweten. Hij had dan ook maar snel zijn cv uit de donkere krochten van zijn mailbox gevist en opgepoetst en al snel vond hij een baantje in een Italiaans restaurant waar hij aan het begin van de middag op zijn eerste werkdag alle gerechten van de kaart moest proeven. Helaas was onze euforie maar van korte duur want toen de padre de familia zich een paar uur later met de hele gang van zaken ging bemoeien was de lol er snel af. ‘Echt mam, het leek de Italiaanse Gordon Ramsy wel, en ik had echt geen idee wat hij allemaal naar me schreeuwde’. De dag daarna vond hij een baan in een modern chinees restaurant. Daar heeft hij tot afgelopen zaterdag gewerkt. Best nog een gedoe, want hij moest er iedere dag smetteloos schoon en fris zien te verschijnen. Grappig detail is dat meneer zwarte nette schoenen voor zijn verjaardag vroeg in plaats van een etentje of een nieuw shirt. ‘Ik heb nu al geen plek in mijn rugzak mam, ik hoef echt geen shirt’. (Ik was in shock! Echt, ik kan het u van harte aanraden zo’n reisje voor uw kind. Het kost wat maar dan heb je ook wat;)
Zijn zwarte nette schoenen had Kyl jammer genoeg thuis gelaten, zijn vier paar gympen hadden tot voor zeer kort nog veel belangrijker geleken. 

Maar goed, dat fris en fruitig verschijnen is nog best een uitdaging als je kampeert in op parkeerplaatsen, moet douchen (meestal koud en vies) bij openbare gelegenheden langs de weg en je je overhemd kreukvrij moet zien te krijgen met een pan kokend water en een wiebelig opklaptafeltje. Hoe dan ook, ze waren tevreden, en hij had zoals het een doorgewinterde Backpacker betaamd keurig gelogen dat hij nog zéker drie maanden in Melbourne zou blijven. ‘Vind het zo lullig mam, ik heb vandaag wel mijn salaris gehad maar ga morgen nog gewoon een dagje werken hoor. Daarna had ik toch een weekje vrij geweest en hebben ze in ieder geval genoeg tijd om een ander te zoeken’. 
Naast het werken hebben ze samen ook genoeg van de omgeving Melbourne gezien. Op de dagen dat Kyl vrij was zijn ze de hele wijde omgeving gaan verkennen. Helaas was het Thijs niet gelukt om een baantje te vinden. Leuk trouwens dat de zo goed bevriend zijn geraakt, Thijs is toch dik zes jaar ouder. 
En waarschijnlijk dus ook stukken handiger en praktischer. Sommige dingen verteld Kyl trouwens alleen maar tegen Rem. Hoor ik pas dagen later dat ze de van niet meer weg konden krijgen van een berg of zo…in the middle of nowhere. Gelukkig werden ze uiteindelijk geholpen door andere backpackers met een 4wd en een sleepkabel.  -Je moet soms ook niet alles willen weten als moeder.-

Maar goed, nu zitten ze alweer bijna in Sydney. Daar vieren ze ergens op een feest Koningsdag. Zaterdag begin hij voor het eerst over naar huis komen, ergens in juni. ‘Waarschijnlijk mag ik toch mijn herexamen in juni nog doen in plaats van mei’. Dat zou mooi zijn. (Augustus blijft ook altijd nog een optie.) Hij staat dan nu wel definitief ingeschreven, maar dat zegt natuurlijk weinig zonder diploma. ‘Wel jammer hoor mam, dat ik zo weinig heb kunnen werken hier’. (Een werkvergunning wordt nl. maar 1 x verstrekt). ‘Ach kind’, antwoordde ik : ‘Als je ervoor zorgt dat je over twee jaar je associate-degree binnen hebt ga je toch gewoon nog een paar maanden werken in Nieuw Zeeland of zo. Pak je gewoon nog een stuk Australie en Thailand erbij’. 
Het idee stond hem geloof ik wel aan. 
-Tsja. 

Je hebt natuurlijk zigeunerbloed of je hebt het niet.-

Maar goed…

20 reacties op “Kylian Down Under 5 / en een beetje over hoe het met ons hier boven gaat”

  1. Thomas Pannenkoek Avatar

    Kylian zal een stuk volwassener naar huis keren, daar ben ik van overtuigd.
    Mijn neef was onlangs zijn zus gaan opzoeken in Perth. Hij nam twee maand verlof zonder wedde om samen met haar wat rond te reizen. Hij mocht tussenin werken als barhulp, en kreeg daar wel een ‘normale’ vergoeding voor. Het is dus uitkijken…

    Like

    1. beaunino Avatar

      Ja, in het restaurant verdiende hij ook normaal. Backpackers worden inderdaad vaak uitgebuit.

      Like

  2. Kakel Avatar
    Kakel

    Roos was een stuk zelfstandiger toen ze na vier maanden Finland ineens (nou ja, ineens…) weer op de stoep stond. Gek genoeg was dat zelfstandige als sneeuw voor de zon ook weer verdwenen. Veel gemakkelijker als je moeder de was en strijk doet (-:
    Petje af voor Kyl dat hij er netjes bij loopt tijdens dat kamperen!
    Sommige dingen kan je beter pas achteraf horen; als het is opgelost.
    Dikke kus ♥

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Strijken deed hij gelukkig al zelf. En zijn kleding wassen vaak ook. Ik ben nl. in staat om alles te laten verkleuren, verbleken, krimpen en kwijt te maken volgens hem.

      Geliked door 1 persoon

  3. gewoonanneke Avatar

    Ik denk dat het ook wel een heel goede ervaring is voor hem zo. Wat leuk om te lezen. Mijn zoon ging niet zover maar in zijn stages merk je gewoon dat ze zoveel zelfstandiger ineens worden, alleen maar goed.

    Geliked door 1 persoon

  4. tinyblogt Avatar

    Wat een fantastische levenservaring voor hem, ik geniet méé. Toch wel goed hé, die technologie, dat je als mama geen weken hoeft te wachten op nieuws.
    Ik zou mijn zoon een schop in zijn kont willen geven, dat hij ook eens zoiets doet. Hij heeft er de tijd voor, maar vertoont nul initiatief…

    Like

    1. beaunino Avatar

      Wat jammer. Valt hij niet te motiveren op een of andere manier? (Zie Neef ook niet gaan hoor).

      Like

  5. Ingrid Mooren-Roovers Avatar

    Breng hem nou niet op ideeën 😉

    Geliked door 1 persoon

  6. Mrs. Brubeck Avatar
    Mrs. Brubeck

    De ervaring die je zoon opdoet is onbetaalbaar, op zoveel vlakken.
    Je bent uiteraard blij als je hem hoort en zijn verhalen je trots maken.
    Ik vind het fijn dat je zijn verhaal en jouw gevoelens met hem deelt!
    Liefs x

    Geliked door 1 persoon

  7. rietepietz Avatar

    Contact houden is inderdaad het probleem niet meer tegenwoordig maar evengoed is het toch een prachtige gelegenheid om jezelf te ontwikkelen voor kinderen die “groter groeien”.
    Maar heel stiekem kun je natuurlijk niet wáchten tot hij weer voor de deur staat;-)

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Als het zo ver is zal ik zo blij zijn. Hoop op 1 juli ons ‘samen 120’ feestje te kunnen organiseren.

      Like

      1. rietepietz Avatar

        Ja daar moet hij natuurlijk wél bij zijn.

        Geliked door 1 persoon

  8. minoesjka2 Avatar

    Dit zijn ervaringen waar Kylian de rest van zijn leven op kan teren ….. en ja, gelukkig kun je als ouders heel makkelijk contact onderhouden.

    Geliked door 1 persoon

  9. Morgaine Avatar

    Echt hoor, dit is lef hebben, vind ik van allemaal die dit zo doen, op vakantie gaan, backpacken en moeten werken onderweg, net Peking Express denk ik, want dat kijk ik nooit, maar dat principe dus, dan ben ik toch meer het luxe diertje 😉 Als in, verzorgd, weten dat er plek en plaats is, veel voorbereid en daar zien we dan wel verder, hahaha

    Geweldig, en het lijkt mij ook dat je dit nooit meer vergeet. En ja, van het contact in het nu onderweg, soms denk ik weleens… vroeger, als ik of mijn ouders weg waren, spraken we af, 1 telefoontje ergens tussendoor in het midden… van tevoren afgesproken, tijdstip en alles, en zo ook, nummers uitgewisseld als er echt iets was, dat je zelf het hotel of accomodatie kon bellen, dat is nu toch anders 😀

    X

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Toen ik zelf 18 jaar geleden in Australie was hadden we net een fax op het werk. Ongelooflijk toch hoeveel er veranderd is in zo’n relatief bezien kort tijdsbestek.

      Geliked door 1 persoon

      1. Morgaine Avatar

        hahaha ja precies, en ik spreek nog over eind jaren ’80, waar ik nog naar school ging, en mijn ouders dus nog weleens een weekje pakten in Duitsland of zo 😉 mijn opa en oma kwamen dan op mij passen. En later toen ik zelf al samen woonde, zaten we gewoon onder Koblenz in Duitsland, en toch dat even naar huis bellen, whahaha

        Geliked door 1 persoon

  10. Regenboogvlinder Avatar

    Wat een barbaars leven heeft die zoon van je! 😉
    Maar hij leert veel en komt met een onvergetelijke ervaring terug!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Zeker weten, maar het mag nu wel opschieten hoor;)

      Geliked door 1 persoon

      1. Regenboogvlinder Avatar

        Jaa dat snap ik! Als hij maar niet verliefd wordt.. 😶

        Geliked door 1 persoon

        1. beaunino Avatar

          Que Sera Sera…

          Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie