Kylian Down Under 2

Kyl is inmiddels alweer twee weken in Australië.
Van dinsdag tot de eerste zondag waren ze nog met de hele startgroep, maar daarna moest hij voor zichzelf zorgen.
Hij had een te gekke tijd met de groep maar wel ook super vermoeiend. Blue Mountains, varen, een rondwandeling door Sydney, surfen, stappen, bankpas+TFN regelen, baantje zoeken…

Tot de zondag is hij in hetzelfde Beachhostel gebleven, en daarna is hij naar nog twee andere hostels gegaan waarvan hij het eerste echt een verschrikking vond.
‘En het is echt onwijs duur hier in Sydney hoor mam, weet je wat ze voor een flesje water vragen?’
En dat baantje vinden lukte ook niet echt, dus vloog hij gister (in evengoed ook nog vijf uur) naar Perth waar zijn halfzus Jessica met haar man en drie kinderen woont. ‘1 tip mam: vlieg nooit met Tigerair.’
Vanmorgen stuurde Jess me al foto’s van Kyl met zijn twee nichtjes en de jarige Max die vandaag 1 is geworden.
Ben wel blij dat hij nu in Perth is. Hopelijk vind hij daar wel een baantje. Hij kan in ieder geval even bijkomen bij Jess, waar hij helemaal een kamer voor zichzelf heeft. ‘luxe!’

Ik ben nog steeds heel erg blij dat we Kyl de mogelijkheid hebben geboden om naar Australië te gaan. Niet zozeer om zoveel mogelijk te zien, maar om hem te laten ervaren wat het is om zèlf zijn plan te trekken, zijn tijd in te delen. Zonder suggesties of bemoeienissen van buitenaf. En ook om te leren wat het is om alleen te zijn, zonder bekenden in de buurt. Vriendjes worden met jezelf. En voor zijn Engels (hum) ook natuurlijk, dat is ook een belangrijke reden.
En laten we ook vooral niet vergeten dat Kyl naast Neef, Rem en mij geen hechte familiebanden meer heeft. Ik vind het dus erg belangrijk dat hij zijn halfzus beter leert kennen.

Die foto’s die Jess me vanmorgen stuurde ontroerde me enorm. Die twee kleine meisjes om hem heen en die kleine jarige Max die schaterlachend tegen hem aanleunt alsof hij Kyl al veel langer kent.
Zo bijzonder.
Ik had dat zo graag even met mijn moeder willen delen.
‘Kijk Kyl nou mam!’
Ze had zeker net zo trots geweest als ik.
We hadden samen zitten glunderen.
Echt wel!

Advertenties

25 gedachtes over “Kylian Down Under 2

 1. Zo super om te lezen!
  Ik treed je mening over dat “zijn plan leren trekken” helemaal bij! Knap dat jullie hem die kans geven.
  Word ook een beetje stil bij je laatste bemerking, ik vertel ook van die dingen tegen mijn mama…”kijk nu eens wat een mooi achterkleinkind je hebt”…
  Liefs! X

  Liked by 1 persoon

 2. Nou kijk, op zo’n momenten mis je die dierbaren die je moest laten gaan, nog meer…
  Prachtig dat Kyl die kans krijgt. Het zal hem vast deugd doen! Een ervaring om nooit te vergeten. Ik hoop dat hij wel snel succes heeft met dat baan!

  Liked by 1 persoon

 3. Een fantastische ervaring zal dat zijn voor hem. Iedereen zou voor hij in een relatie stapt een tijdje helemaal alleen op zichzelf moeten aangewezen zijn. Vriendjes zijn met jezelf zoals je dat zo mooi zegt. Zooooo belangrijk!!!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s