Winterwonderland plogje 2

Voor deel 1: klik

Voor deel 2 : klik!

Dinsdag trokken we de stoute ski-schoenen maar aan. Het zou bijna een schande zijn geweest deze kans niet te benutten: Er lag fantastische sneeuw en er was nagenoeg geen mens op de pistes te bekennen. Voor Rem was het de eerste keer dat hij op ski’s stond, maar hij had van tevoren een instructievideo bekeken op youtube of zo, dus het ging best. (autodidactje;-) Voor mij was het vijfentwintig jaar geleden, maar zoiets verleer je dus inderdaad niet helemaal, net als fietsen. Tussendoor (oké, na iedere twee afdalingen) gingen we even in de Hütte boven ‘opwarmen’ met snert, Bockworst, Jagerthee, danwel afkoelen met bier. De rijen voor de kassa en de kabellift waren soms echt niet te doen helaas;-)Gelukkig maakte het uitzicht wel weer veel goed.Hoewel: van dit soort Hamelenbeentjes onder de barkrukken geschroefd krijg ik dan wel weer een unheimlich gevoel, u ook?
In onze oergemütliche bierstube was het ook steeds weer vechten voor een plekje helaas. Aan prikkels geen gebrek hoor mensen.

Woensdag:

Via een mooie route (Schulenberg, Braunlage, Torphaus reden we naar Schierke. Daar maakten we een fabelachtig mooie wandeling naar het station vanSchierke (video stoomtrein), waar  ik op spoor zevenenhalf een hele mooie  video maakte van het spooktreintje dat vele kilometers over het smalspoor door het Harzgebergte rijdt. Voor we verder gingen de allerlekkerste heisse choco mit Sahne+++amaretto éver gedronken in een  dromerig stationscafé waar de tijd zo te zien nooit verstreken heeft of zal verstrijken. 

Op? Mooi, dan kunnen we via Drei Annen
naar Thale waar zich een heuse Hexentanzplats bevind. Inmiddels zij we er namelijk achter dat -het verbaast ons niets- het Harzgebergte ook bekend is om de vele heksensagen en legenden. De souvenirwinkeltjes en restaurants puilen uit van de vele heksenpoppetjes en toverschnaps als Drakenpies en Hexenbloet. Helaas doet het gebied een beetje troosteloos en uitgestorven aan, mede doordat het in dit gebied flink aan het dooien is. Na de chiliconcarne vliegen we maar direct op ons bezemsteeltje door naar Quedlinburg.Daar zijn ook prachtige vakwerkhuizen te zien, maar zonder de sneeuw zoals in Goslar is het toch beduidend minder sprookjesachtig in Wernigerode en Quedlinburg deze dagen. Ook in Wernigerode, zo’n 40 km verderop houden we het na een rondje wandelen en een Irisch coffee met apfelstrudel dus ook wel voor gezien. In Goslar eten we rode kool met wildgoulash, een zalig streekproduct.

’s Avonds praten we in onze stamkroeg onder het genot van een helaas vooral na over Kyl die jammerlijk en voor ons zeer onverwachts gezakt is voor zijn financieel management:(


Donderdag

Met ons gehuurde sletchje gaan we de -zeer bekende, hum- Liebesbankroute lopen. Het is allemaal weer wonderbaarlijk schoon, prachtig mooi wit, en oorverdovend stil op wat dappere vogeltjes na. 

Nadat we eindelijk de (hele kolere) wandeling bergop weer op hadden gelopen en onze wel zeer verdiende hotdogs hadden genuttigd vonden we dat het wel tijd was voor Après ski (lees:pré slee).

Het liep weer storm bij de Gluhwein

en de Schnabs waren er wederom niet aan te slepen.

Nadat we ons moed genoeg hadden ingedronken besloten we ons eindelijk aan de afdaling te wagen. Vreselijk gelachen en gegild. Ik dan.

Nadat we voor de vijfentwintigste keer ‘You don’t breng me flowers’ tijdens het diner in ons privéhotel hadden aan moeten horen en we ook in onze favoriete stamstubbe naar de instrumentale lievelngs elpee van mijn vader in de jaren ’70 hadden geluisterd (zonder toverdrank onbegonnen werk) trok ik het niet meer. Bovendien waren we bang als we de groundog day betovering hier niet snel zouden verbreken wij voor altijd zouden worden opgenomen in de cast van de Harz, een betoverend mooi, maar tevens weinig spannend sprookje…

Let’s go Home sweet home💜

Ons eindoordeel over de Harz:

Harz:

Sneeuw +++++

Natuur+++++

Rust+++++

Romantiek+++++

Schoonheid stadjes +++++

Aanwezigheid mensen+

Indien er sneeuw ligt:
Skigebied voor beginners++++

Skigebied voor gevorderden+

Gezinnen met kleine kinderen +++++

Apres ski+
Wandelen+++++

Gezellige restaurants/bars +

Vriendelijkheid+++

Taartjes+++++

Pretzils+++++

Jagerthee+++++

Gluhwein mit amaretto+++++

(Prijzen) ski/slee verhuur+++++

bier+++++

Prijzen ++++

Kortom: Harz-stikke leuk (voor 45+ en -10- voor hooguit een week. 

Advertenties

31 gedachtes over “Winterwonderland plogje 2

 1. Heel jammer dat Kyl gezakt is voor zijn financieel management. Maar hij krijgt vast een herkansing. Toch?
  Jullie hebben overduidelijk niet alleen mooie foto’s maar vooral mooie momenten gespaard!
  Dikke kus ♥

  Liked by 1 persoon

  • Ja, vijftien mei, dus hij komt nu een paar maanden eerder terug dan in eerste instantie het plan was. Dat is best zonde natuurlijk want zijn werkvergunning is maar een jaar geldig en wordt maar een keer verstrekt. Ook voor de hbo keuze heeft dit waarschijnlijk gevolgen.
   Ja, het was heerlijk. Heb jij nog een fijne verjaardag gehad gister? Ik zag het pas vanmorgen. X

   Like

 2. Wat heb ik hier van genoten zeg ………. dat stoomtreintje ziet er toch in de sneeuw heel anders uit dan met een graad of 22. En de Hexentanzplatz ……….. ja, was mooi met die 22 graden, trouwens wij zijn toen ook daar op die berg naar de dierentuin daar geweest, prachtig in de natuur met Europese dieren. En Wernigerode? Echt met een zonnetje erbij is het een geweldig stadje, trouwens, daar hebben wij ons weekje in de Harz doorgebracht.
  Bedankt voor deze impressie in de sneeuw 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Oh jullie waren in de Harz, daar zijn mijn ouders ook ooit geweest maar dan zonder mij, ja echt waar, whahahaha en in het najaar nog voor de sneeuw, en jij wint het denk ik zelfs van onze Belgische buren met deze sneeuwfoto’s prachtig!

  X

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s