Eindejaarsoverpeinzingen 2016

Ik weet niet hoe het u verging, maar ik vond 2016 maar weer een heftig jaartje. Zowel prive als mondiaal. Over dat laatste wordt al genoeg geschreven en getreurd, dus ik blik hier alleen even terug op mijn eigen jaar.

Ontspanning:
De hoogtepunten waren voor mij het weekendje in Ermelo in januari, de vakantie in mei bij Arend en Denise in Alfarnatejo (zuid-Spanje) en natuurlijk ook het tripje naar Barcelona met mijn nichten Anja, Jeanette en Carolina. Maar ook hebben Rem en ik weer heerlijk gevaren met ons Beautje.

Materieel:
-Het mooi maken en betegelen van de tuin is ook zeker een hoogtepunt. Wat hebben we ervan genoten afgelopen zomer.
-Daarnaast hebben we Kyls scooter, Rem zijn motor en onze Nissan verkocht en een Megane gekocht mèt schuifdakje. Dat ding rijdt zo fijn en is zo stil dat ik al meerdere keren gewoon vergeten ben de motor uit te zetten.

Gezin / familie
Waar ik heel blij mee ben is dat het met Kyl erg goed gaat. Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen, zit lekker in zijn vel en er zijn veel mensen erg op hem zijn gesteld, zowel op zijn werk als privé.
Mijn lieve (onofficiële) stiefschoonvader Geert kon helaas niet langer meer bij mijn schoonmoeder Lies wonen vanwege zijn dementie/alzheimer. Ik neem mijn petje voor Lies af dat ze zo lang wel voor hem heeft kunnen zorgen. Neef heeft zijn diploma gehaald, daar ben ik ook blij om.

Afscheid:
2016 was het jaar waarin we afscheid namen van lieve Opa Jaap (de opa van Neef) en Jaixy. Hoewel ik Jaixy nooit irl heb ontmoet heeft het me toch veel verdriet gedaan, evenals zoveel andere bloggers. Ik mis haar lieve woorden en haar 😘

Gezondheid:
Lichamelijk weinig te klagen. Natuurlijk is de zeurpijn in mijn heup en r.been altijd wel aanwezig  (te vergelijken met een irritant zoemend geluid op de achtergrond) maar het beperkt me niet al te zeer.
Wel nog steeds van die zere plekken in mijn weefsel in mijn rechterbeen. Als Rem daar ook maar zacht over wrijft doet het al pijn. Net alsof het gigantische blauwe plekken zijn.

Psychisch:
Het is misschien niet zo gek dat ik na alles wat er de sinds april 2013 is gebeurd, en het gebrek aan slaap een soort van kortsluiting in mijn hoofd heb gehad in juli waardoor ik langdurig ben uitgevallen. Overgangsklachten helpen daar ook niet echt bij natuurlijk.
Ik ben nog steeds niet helemaal uit deze crisis, en denk dat het nog wel een tijdje kan duren, maar ik ben wel op de goede weg, al zijn er helaas ook terugvallen. De gesprekken met de Praktijkondersteuner en de bedrijfsarts hebben mij daarbij veel geholpen. Het is sowieso alleen al fijn als iemand die inmiddels zo’n beetje alles van je weet tegen je zegt dat je echt niet helemaal compleet gestoord bent geworden en het verder heus allemaal zo slecht nog niet doet. Daarnaast gaven ze mij ook zienswijzen waar ik weer wat verder mee kon. Bij de Praktijkondersteuner voelde ik me sowieso altijd meer een Zomergast dan een patiënt. Het is alleen al zo zalig als iemand echt geïnteresseerd naar je luistert zonder dat hij of zij onbewust naar een linkje aan het zoeken is om het gesprek weer over zichzelf te laten gaan, iets wat helaas zo vaak gebeurd. Ik betrap mezelf er ook op hoor.

Werk:
In de eerste helft van het jaar ben ik een aantal keren bij de loopbaanfunctionaris geweest.
Naast dat ik het erg leuk vond (ook weer al die aandacht voor mijn persoontje) was het ook leerzaam. N.a.v. deze gesprekken heb ik mij ingeschreven voor het theorie gedeelte van de cursus Management -assistent /directie secretaresse. Niet omdat ik die functie in eerste instantie ambieerde, maar wel omdat het een veelzijdige opleiding is. Hoewel ik niet zo snel door de lesstof ga (gebrek concentratie /moe) vind ik het erg leuk. De lessen zijn een goed stuk gereedschap; ik kan er wat mee in de praktijk. Ik ben net een klein kind als ik mijn cijfers terug krijg, als ik een beetje mijn best doe kan ik ook heus wel leren. (Maar het is natuurlijk ook niet zo moeilijk allemaal)

Wat ik verder geleerd heb in 2016:
-Ik schijn meer gevoelig voor prikkels te zijn dan de gemiddelde mens (whoever that may be).
-Creatief bezig zijn, iets scheppen, is heel erg belangrijk voor mij.
-Ik ben helemaal geen extravert maar juist een introvert: ik haal geen energie uit het samen met andere mensen praten of leuke dingen doen, maar ik laad mijn batterij juist op door tijd alleen door te brengen.

Wat er terecht is gekomen van de plannen van vorig jaar:
++De schrijfcursus ‘Korte verhalen’ gegeven door schrijfster Nicolien Mizee bij de Schrijversvakschool was leerzaam en leuk.
+Ook van mijn cursus Excel heb ik veel lol gehad.
-Helaas nog geen meter hardgelopen.
+-in de zomer redelijk vaak gefietst. De laatste weken niet.
-+De asurnen van mijn ouders, zus en Beaunino zijn nog steeds niet uitgestrooid in het Guisveld. Ik was er kennelijk nog niet aan toe, ze staan nog steeds achter de raampjes in de kast, en dat bied me nog steeds heel veel troost. Wel hebben we een klein gedeelte van de as uitgestrooid in de Middellandse zee, en een wat groter gedeelte van mijn ouders bij paal 45 bij het gedeelte van mijn zus en Nino dat we daar al eerder gestrooid hadden (Hemelvaartsdag 2015)
– Aan het houtwerk van de voorgevel hebben we nog niets gedaan. Soit.
-+Buitenkeuken hebben we niet gemaakt maar wel hebben we losse elementen gekocht bij Ikea zodat we het hele spul ook makkelijk naar de veranda kunnen verhuizen.
-+Rem zijn vijftigste verjaardag hebben we (nog) niet uitgebreid gevierd. Ik was er niet toe in staat, en daarbij vonden we het veel belangrijker dat Geert en Lies er bij konden zijn, dus we hadden lekker in de tuin gebarbecued met de familie en Karin en Steef.
++De hypotheekrente daalde zelfs nog verder, wat een mazzel voor ons

Rest mij alleen nog de blogstatistieken:
Het best gelezen zijn 1 november (517x) en het ei.

Zoals u ziet ben ik veel minder gelezen, maar dat had ik al verwacht. Voorheen waren mensen benieuwd hoe het met mijn vader en mijn moeder ging. Ook heb ik minder geschreven.
Toch ben ik erg tevreden met mijn blogstatistieken, omdat het aantal volgers nog steeds toeneemt, en dat vind ik veel waardevoller.
Inmiddels heeft mijn blog 218 volgers via wordpress en email, 9 volgers via Twitter en een aantal volgers via Bloglovin. Totaal zo’n 250 volgers dus, WOUW! Dat zoveel mensen in mij geïnteresseerd zijn doet me veel en vind ik hartverwarmend.
Ik wil jullie daar heel erg voor bedanken, en met name de lezers / bloggers die mij actief hebben gesteund met lieve, grappige en wijze woorden onder mijn bericht, per mail, app berichtje of IRL.

DANK JULLIE WEL💋💋💋

En nu moet ik snel opstaan, douchen opruimen en oliebollen kopen want Arend en Denise komen later gezellig een bakkie doen.

Fijne jaarswisseling allemaal, koester elkaar en blijf alsjeblieft gewoon lekker gezond en blij de dagen plukken in 2017😘

29 gedachtes over “Eindejaarsoverpeinzingen 2016

 1. Een heftig jaartje, Narda. Een jaar van ‘op je plooi komen’, zoals we dit in Vlaanderen uitdrukken. Je was inderdaad veel minder aanwezig op je weblog, maar misschien is dit een teken dat je een nieuwe balans hebt gevonden.
  Jaixy, ja, ze blijft ook bij mij hangen dezer dagen. Ook de mensen die achterblijven, als haar echtgenoot. Wreed…
  Oliebollen kopen? Maak je die niet zelf? Makkie, toch??? Maar zeer lekker, ik krijg er zin in. Wij vieren het vanavond rustig aan met vrienden.
  Alle geluk in 2017 en laat op tijd iets van je horen!

  Like

 2. Dat zijn mooie statistieken, veel meer dan bij mij denk ik zomaar, whahahaha Inderdaad fijn dat mensen gewoon zijn gebleven en anderen ach ja, zo gaat dat 😉

  Een heel normaal jaar denk ik ook, met ups en downs, en als je het mij vraagt meer in balans dan je zelf beseft 😉

  Ik wens jullie een heel mooi en magische 2017 toe!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Narda, dat je gevoeliger bent dan de doorsneemens voor prikkels zoals je schrijft, heeft volgens mij veel te maken met het feit dat je behoorlijk diep bent gegaan. De elastiek is uitgerokken en helemaal terug elastisch en terug naar zijn oorspronkelijke vorm gaat ie nooit meer. Dat moet ik helaas ook ondervinden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat kwaliteitsvol leven niet meer mogelijk is, alleen anders en aan een ander tempo. Dat is voor mij toch het geval. Zal wel bij iedereen anders zijn. Ik wens je een ontzettend fijn jaar, en hoop je nog lang te kunnen lezen. Liefs Myriam

  Geliked door 1 persoon

 4. Je hebt heel wat voor je kiezen gekregen en ik heb alleen maar meer respect voor je opgebouwd!
  De manier waarop je met de dingen omgaat, daar kan menigeen wat van leren.
  Ga nu maar gauw oliebollen kopen en genieten van je avond.
  Een warm, gezond 2017 voor jou en je geliefden!
  (Ook van Mr B)
  Liefs 😘😘

  Geliked door 1 persoon

 5. Een jaar dat wij zullen uitzwaaien en een nieuw dat wij zullen verwelkomen, het is niet anders, Nar. Wij zullen open staan voor elke nieuwe dag, onze voet en ons hart er stevig in plaatsen, en ’s avonds dankbaar zijn dat er na de nacht alweer eentje valt te beleven. Zo wil ik je er 365 wensen! x

  Geliked door 1 persoon

 6. Je hebt je er toch aardig doorheen geslagen dat woelige jaartje. En met een vers jaar voor de boeg komt het vast weer helemáál goed met je. En of je nou wel of niet veel voor je kiezen krijgt…ik blijf gewoon lekker lezen hoor.

  p.s. maak bij “afscheid” even 2016 van 2017 daar liep je even vooruit op de jaarwisseling.

  Geliked door 1 persoon

 7. Even rust kan veel met een mens doen als het allemaal zo heftig is geweest. Ik hoop voor jou dat 2017 waarlijk even een jaar van rust mag zijn. Een jaar van tijd voor jezelf en alles op een rijtje krijgen. Een fijne jaarwisseling gewenst, lieve Narda!

  Geliked door 1 persoon

 8. Het was zeker een turbulent jaar. Slaapgebrek nekt een mens echt. Je niet kunnen ontspannen of aan je rust toekomen vreet energie die je niet hebt. Volgens mij kant 2017 er alleen maar beter op worden. Fijn dat het met Kyl zo goed gaat. Dat geeft weer rust.
  Lieve Narda, voor jou alleen maar de allerbeste wensen. Veel gezondheid, rust en creativiteit
  Dikke knuffel ♥

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s