Achtste huis zaken

Het zijn naargeestige dagen, zo vlak voor Halloween.
Dagen waarin ik steeds terug moet denken aan mijn zus, die nog maar twee jaar geleden zo druk bezig was het Halloween feest voor te bereiden ten ere van haar vijftigste verjaardag.
Hoe gruwelijk had het geweest als ze twee weken eerder haar hersenbloeding had gehad, tijdens dat feest?
Nog gruwelijker?

Mijn zus hield van Halloween.
Van ‘heksendingetjes’ als handlezen, astrologie, kruiden, edelstenen, pendelen, chakra-healing, Tarot, you name it. Ze had in haar leven enorm veel kennis vergaard. Vroeger, toen ze nog in de Zaanstreek woonde was ik natuurlijk wel eens proefkonijn. Zaten mijn handen weer twee dagen onder de blauwe inkt, of had ik de kriebels na een Tarot legging. Niet dat ze enge dingen voorspelde hoor, maar gewoon, het hele sfeertje eromheen.

In deze dagen voel ik ook altijd wel wat meer behoefte om me in onopgeloste moorden en andere ‘sinistere’ onderwerpen te verdiepen, of gewoon om wat kaarsjes aan te doen, gordijnen dicht, en samen een spannende thriller kijken.
Heeft u dat ook?

Afgelopen donderdag was de eerste aflevering van ‘De Pennen Zijn Geslepen’, een schrijfprogramma, hoe leuk is dat?
Je kunt als je wilt ook meedoen aan de schrijfwedstrijd voor de kijkers: Schrijf een eerste alinea van ten hoogste 150 woorden van een verhaal dat uiteindelijk niet meer dan 750 woorden mag bevatten.
Mijn stukje kunt u evt. hier vinden. Zag al een fout nl. een klink die opent, en verder heb ik een beetje te enthousiast met de bijvoeglijke naamwoorden gestrooid, en er zullen vast wel her en der spelfouten in staan, dus winnen zal ik zeker niet.
-Wees gerust, stemmen kan ook niet-.

Het was lang geleden dat ik echt iets fictiefs heb geschreven, dus dat dàt me is gelukt, daar ben ik al heel erg blij mee. Voor mij betekent het namelijk dat er weer plaats komt in mijn hoofd voor onbelangrijke gedachten en emoties.

Laat u het weten als u ook meedoet?

Fijn weekend!

23 gedachtes over “Achtste huis zaken

 1. Een schrijfprogramma op tv? Ik kom bijna nog in de verleiding om dat ding weer eens aan te zetten. LOL. Mocht ik inspiratie krijgen dan ben jij de eerste die het hoort!
  Succes Narda, je hebt talent ♥

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat jij kan schrijven hoef je niet te bewijzen! Je “pakt” me elke keer!
  Ook wel normaal dat bepaalde periodes gevoelens naar boven brengen, dat zal wss zo blijven!
  Dikke knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het programma is me ontgaan, volgende keer eens zien wat het is. Nee meedoen ga ik natuurlijk niet, ik kan me aardig redden met m’n dagelijkse leventje beschrijven maar, een echt verhaal schrijven uit het niets? Ik zou er geen raad mee weten. Maar jij bent in ieder geval lekker op dreef , die bijvoeglijke naamwoorden vallen wel mee toch? Zijn altijd echt nodig om de juiste sfeer over te brengen!

  Geliked door 2 people

 4. IK heb het programma gezien. Fictie is niet zo mijn ding hoor, ik denk ook niet dat ik een boek of zo’n verhaal zou kunnen schrijven. Heb veel bewondering voor mensen die het wel kunnen..Ik vond het best een spannend begin trouwens……..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s