Me Gustas tu

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op mijn blog geschreven heb, soms gaan die dingen gewoon zo.
Niet alleen bij mij, kennelijk ook bij anderen. Bij mij heeft dat niet echt een reden. Maar om Mirjam begin ik me een beetje zorgen te maken. Heeft iemand nog iets van haar gelezen of gehoord?

De dagen gaan hier gewoon zijn gangetje. De tuin is eindelijk betegeld. Wat een klus was dat voor die mannen. Afgelopen maandag zijn ze weer met z’n tweeën van acht uur tot 19:00 bezig geweest. Gelukkig hadden we een vaste prijs afgesproken. De foto’s volgen nog wel als het er buiten weer wat vrolijker uitziet. Wat een guur weer toch hè mensen?!

Verder rommelen we gewoon lekker door hier. Ik droom de laatste tijd trouwens wel veel. Met name over mijn zus, maar ook over mijn moeder. En zo echt lijkt het soms. Gisternacht vroeg ik aan mijn zus of ik haar kon aanraken en een knuffel kon geven en dat kon gewoon. Terwijl ik in mijn droom wist dat ze in mijn droom was, zo bizar.

Nog zoiets bijzonders: toen we in Zwolle waren had ik mijn neef ( de zoon van zus) op het hart gedrukt dat als hij iets wilde weten of iets van haar wilde hebben wat bij ons op zolder ligt hij het echt tegen me moest zeggen. Een paar daagjes later vertelde hij dat hij al een een paar dagen zocht naar een liedje waar mijn zus vaak naar luisterde. ‘Spaans, met een radio erdoor’, en nog wat van die vage aanwijzingen.
Mèn, we zijn hier de hele avond onder de pannen geweest, hij vraagt nooit zoiets dus dit was zo belangrijk voor hem.
En voor mij dus als tante.
Uiteindelijk begon er bij een vriendin van mijn zus een lampje te branden, en de volgende morgen schreef ze me het antwoord. 
Neef was er zo blij mee!

Grappig- of toevallig- maar een paar dagen later Appte neef me dat Manu Chou in Zwolle op zou treden op Koningsdag.
Helaas moest ik werken…

En drie maal raden waar ik in de trein naar luisterde😎

Advertenties

41 gedachtes over “Me Gustas tu

 1. Dat dromen, daar kan ik een boek over schrijven, heel dikwijls dezelfde dromen. Één van ergste is dat ik mijn moeder vergeet te bezoeken in het ziekenhuis; echt eng 😦
  Ik hoop met je mee op wat zon, dan kunnen jullie genieten van de nieuwe tuin 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Al dagen denk ik aan Mirjam en vraag me af hoe het met haar gaat. Ik mis haar leuke, vaak hilarische schrijfsels. Vandaag veel regen, tussendoor even felle zon.

  Groetje, Ria

  Like

 3. Wat fijn dat je tuin klaar is.
  Nu mag het mooie weer echt wel komen hoor!!
  Wat super fijn dat je het nummer gevonden hebt! Voor jou maar vooral voor Neef.

  Ja dromen kunnen zo levens echt zijn. Ik hoop dat deze mooie dromen helpen bij het een plekje geven…
  Wat een gemis he? 😘😘😘

  Liked by 1 persoon

 4. Die cd van Manu Chao had ik ooit heel de vakantie opliggen toen we door Frankrijk reden.Als ik eén van die liedjes terug hoor, zit ik meteen in een zomerse sfeer. Misschien helpt dit nu ook die temperaturen wat opdrijven!

  Liked by 1 persoon

 5. Hoop dat die dromen je kracht geven, en er niet voor zorgen dat je de hele dag verdrietig bent. Mooie muziek trouwens, die ik niet kende.
  En nee, nu je het zegt, het is al weer heel lang geleden dat Mirjam iets heeft laten horen……. maar volgens mij heeft ze wel meer periodes dat ze niet schrijft en reageert.

  Liked by 1 persoon

 6. Myriam is naar Syrië getrokken om bloemkolen te kweken. Ofwel is ze een bruine trui voor jou aan het breien. Ofwel vindt ze de ‘on’-knop van haar laptop niet meer. Nu je het zegt: het is inderdaad lang geleden dat ik haar nog eens las.

  Like

 7. Nog maar niet écht zorgen maken over kakeltje, ze heeft wel eerder een periode gehad dat ze niet lekker in haar vel zat en niet logde.
  Maar ongezellig is het wél ja, ze heeft altijd zulke geweldige verhalen.
  En dan heb jij óók nog een beetje pauze, alsof ik zo makkelijk zónder jullie kan! Maar goed, ik begrijp wel dat die dromen je een beetje uitputten. Verwerking waarschijnlijk maar toch heel heftig.

  Liked by 1 persoon

  • Mocht je je ooit ongerust maken over mijn stilte en mij een berichtje sturen zal ik altijd even reageren hoor, beloofd;-)
   Het valt wel mee met de impact die se achter laten. Ik wordt er niet verdrietig van eerder blij, en nieuwsgierig naar wat ze probeert duidelijk te maken. Daar geloof jij niet in, dat weet ik, en ik ben ook dons bang dat zoiets de wens van de gedachte is, maar ze bevatten veel symboliek volgens mij. Komt tijd….

   Like

   • Bij haar eerdere “stop”heb ik ook berichtje naar Kakel gestuurd , ze reageerde toen ook met uitleg die ik wel begreep dus ik wacht nu maar rustig af tot ze er weer aan toe is.
    Gelukkig maar . Dit is geen kwestie van “in geloven”, het gebeurt gewoon en hééft dus een betekenis voor de verwerking. Wij mensen zitten zo mooi in elkaar en zoeken zélf naar oplossingen om te kunnen leven met wat ons overkomt. Hóe dat gebeurt is voor iedereen anders maar dromen komt bij héél veel mensen voor.
    Fijn dat het je troost geeft en helpt. Ik maak me ook niet gauw zorgen om jou hoor, jij komt er wel uit.

    Liked by 1 persoon

 8. Ik denk ook steeds aan Mirjam, Jan zei het laatst ook nog…
  Zag laatst ergens een reactie van haar, maar weet niet meer bij wie. Toen dacht ik nog.. oh gelukkig, ze is weer in beeld. Hoewel ik twijfel nu toch een beetje..
  Dromen hoort erbij! Laat maar komen, wordt vanzelf minder.
  En fijn dat je die muziek hebt gevonden…
  X

  Like

 9. Nu je het zegt van Myriam… nou goed, ik ga er maar vanuit dat ze even druk is met alle nieuwe bezigheden, een eigen bedrijf ook opzetten toch? Bla…

  Die dromen van jou, ze zijn dan ook echt bij je, ik had laatst ook zoiets op Fb gezet, dat ik wakker was geworden, de woonkamer in slof en daar ineens mijn tante zie zitten, levensecht, bewust dat dit niet kan,z e zit met haar arm omhoog en zegt hoi met een grote lach, ik kijk nog naar beneden of Picasso er wel is.. ja die is er, maar op het moment dat ik naar haar toe wil gaan, lachend en wel, wil knuffelen, word ik wakker en….. Zeer herkenbaar dus!

  X

  Liked by 1 persoon

 10. het is inderaad abnormaal dat Mirjam zo weinig van zich laat horen. Het nadeel van het volgen van blogjes via een feedreader is dat zo’n lange stiltes van iemand je minder snel opvalt…
  Ik vind Manu Chao best de moeite om te aanhoren, Narda… 😉

  Liked by 1 persoon

 11. Wat een mooi mens ben jij toch!
  Gelukkig heb je antwoord gekregen.

  Die dromen zijn me bekend. Bij mij wel altijd negatieve dromen. Altijd blij als ik weer wakker wordt dan.

  🌻

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s