Over gapers, een broodoorlog en een trouwjurk

Ik ben nog maar een uurtje wakker, maar Men-O-Men wat heb ik me alweer verbaasd en verwonderd over de berichten die ik zojuist her en der op de blogs en op FB las:

Het door een politieman op FB geschreven bericht bijvoorbeeld, waarin hij verteld over een 35 jarige vrouw die vlakbij de school van haar kinderen wordt neergestoken en vervolgens overlijdt. Dat op zich is al verschrikkelijk. Maar wat lees ik nog meer in datzelfde stukje?
Dat er mensen zijn, gapers noemt de schrijver ze-, die daar dan met hun neus bovenop gaan hangen. Een enkeling presteert het zelfs om een foto te maken van het slachtoffer. Why?

Bij mijn blogvriendinnetje Mirjam Kakelbont las ik vervolgens over de broodoorlog in de supermarkt. Even ultrakorte versie: Een man pakt het laatste Pain du Boulogne. Een vrouw die later arriveert wil dit brood ook terwijl er meer brood ligt. De man biedt aan het brood te delen, maar de vrouw zegt tegen de man dat ze het hele brood wil. Als u wilt weten hoe dit afliep moet u dat maar even bij Mirjam lezen; ze had er natuurlijk weer een heerlijk sappig verhaal van gemaakt.

Maar het is toch eigenlijk bij de konijnen af allemaal?
Hebben sommige mensen nou werkelijk geen greintje fatsoen in hun lijf?

Oké. Iets leuks dan. Had u al vernomen dat de Zee.man trouwjurken voor slechts 29,95 verkoopt? Schijnt een ware hype te zijn. Hartstikke leuke actie, met name voor de mensen die het financieel een stuk minder hebben.
Maar waar ik me dan weer over verbaas is dat er kennelijk mensen bestaan die dáár dan weer een slaatje uit willen slaan en deze trouwjurken op Marktplaats aanbieden. Natuurlijk staat het een ieder vrij om te bieden wat hij wil, maar toch…
Ik hou gewoon niet zo van die praktijken.

U wel?

Advertenties

33 gedachtes over “Over gapers, een broodoorlog en een trouwjurk

 1. Wat moet ik met een trouwjurk? Of met een brood waar iemand anders met zijn fikken heeft aangezeten? Dat van die 35-jarige vrouw is heel tragisch en van een heel andere orde…
  ‘Bij de konijnen af’ ?? Leuke spreuk, mij voorheen niet gekend. Ik denk dat de mens terug aan het evolueren is naar de ‘aap’, zoals in het begin van onze evolutie. Even Darwin bellen!

  Liked by 1 persoon

 2. Trouwkleed

  trouwen
  in een duur trouwkleed
  geeft geen garantie op duurzaamheid

  een goedkoop, gekozen met heel veel zorg
  geeft echter ook geen levenslange waarborg

  de schoonheid
  aan de buitenkant
  zelfs oogverblindend is altijd een kwestie van tijd

  Lenjef 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Ah…nu snap ik wat je bedoelt met gelinkt. Jij mag alles, weet je toch 😉
  Ik houd er ook niet van. Vind het een lik-me-vestje mentaliteit.
  Soms vraag je je af waar het met de mensheid naartoe moet. Dat we er met z’n allen een zooitje van maken terwijl het stukken gezelliger wordt als we een beetje lief zijn elkaar.
  Ik vind je idee voor de tip-tag steeds mooier worden!
  Dikke knuffel

  Liked by 1 persoon

 4. Hoe noemen ze dat ook alweer? ramptoeristen. Persoonlijk vind ik dat deze mensen zich de ogen uit de kop moeten schamen. Zo zielig.

  Trouwjurken inkopen en vervolgens weer verkopen…..Wij hadden hier op kantoor net een discussie over een heel grote groep NLers hier die vinden dat een klusjesman zijn werk maar voor een appel en een ei moet doen (meer kan hij/zij er ook niet voor kopen) maar zelf in de duurste huizen wonen, zo sneu. Komt gelijk mijn socialistische opvoeding naar boven 🙂
  Sommige mensen zien overal geld in.

  Enne, over de broodoorlog, dat ga ik nu even lezen. Valt dat dan ook onder sensatiezoeken???

  Liefs Petra

  Liked by 1 persoon

 5. Soms is het zo lekker om de wereld even buiten te sluiten…zeker omdat je weet dat je er toch maar bijzonder weinig aan kunt veranderen (behalve dan natuurlijk voor niet mee doen aan dit soort praktijken…
  Wens je een mooi weekend in ieder geval 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. Ja, en zo zou je eigenlijk gewoon elke dag wel zo’n blog kunnen vullen met dat soort dingen, waarbij je denkt : waarom snap ik dat niet?
  Tenminste ik, gelukkig ken ik ook nog een heleboel mensen die dat ook denken bij dezelfde situatie ………. ik hoop jij ook.

  Liked by 1 persoon

 7. Ooit ook zoiets meegemaakt bij de metro, vrouw was gevallen en lag bewusteloos. Iedereen stond erbij en keek ernaar. Pas toen ik en iemand anders een poging deden om de vrouw te helpen kwamen er meer mensen in actie…heel bizar om mee te maken.
  En de trouwjurk…tja…ik kan niet begrijpen dat mensen daar weer een financieel slaatje uit willen slaan. Ken genoeg mensen die heel blij zullen zijn met de jurk omdat ze zich simpel weg geen dure kunnen veroorloven.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s