Over stomme regels, een afscheid, snelwegvrees en bierpongen

Vanmorgen zelf maar weer eens naar de Gemeente Zaanstad gebeld. Zou na de kerst teruggebeld worden over de overname van de grafrechten van mijn vader. Ruim een kwartier aan de telefoon gezeten.
Voor paps plek in de urnenzuil betaalde mam 1000 euro, plus 250 om hem daar in te zetten. Stelt u zich bij dat laatste niet al teveel voor, Rem heeft ter plekke zelf de deksel nog vast moeten lijmen, de beheerder zelf was in geen velden of wegen (!) te bekennen. Een pukkelige stagiair die in een groene overal het gras aan het maaien was had de opdracht ons naar de zuil te begeleiden. ‘Nou, ehh…daar is het’.
Alsof we dat zelf niet wisten.
En nu dus weer 40 euro vragen om de grafrechten over te zetten op mijn naam. Gek, dat als iemand schulden heeft, deze rechten nooit eerst à raison van 38 euro overgezet hoeven te worden worden op de eerst rechthebbende nabestaande
Tja. De dood verkoopt mensen.
Het was trouwens een keurige en aardige vrouw hoor, daar niet van. Begripvol ook.
‘Jan de Zuilenman‘ is met pensioen, vertelde ze. Ik heb nu voor morgenochtend 10.00 een afspraak staan met ene meneer Penning, what’s in a name-, om pap zijn urn op te halen. 

Vanmiddag was de crematie van de vader van D. een goede vriendin (ex-collega) van me. D. was mijn getuige op ons huwelijk, en daarnaast was zij degene die bij me was toen ik, 10 weken zwanger, voor het eerst Kylians hartje hoorde kloppen. D. was net als Sandra, Lins, Alice en Esther bij het afscheid van Pap, mam en zus geweest, dus ik weet hoeveel troost het geeft als iemand er dan voor je is. Ook al is er amper tijd om even te praten.
Punt was alleen dat ik wèl helemaal naar Amsterdam-Noord moest, dat ligt rij-technisch gezien dus ver voorbij de grens van mijn comfort zone. Voor degene die het nog niet weten: ik heb snelwegvrees.
Zondag op het werk dus al met Collega Irene Google maps gekeken. En gisteravond had Rem de Garmin al voor me ingesteld, maar toch…het zweet brak me bij voorbaat al uit natuurlijk, heb geen oog dicht gedaan.

U zult vast begrijpen hoe blij ik dan ook was dat Kyl vandaag vroeger da verwacht thuis kwam. Moest dan wel zijn rekening voor de Mac Drive betalen, en morgen de vloerkleden voor hem weghalen, maar dat had ik er graag voor over;-)

Het was een heel mooi afscheid. Veel sprekers. D. haar vader was een zeer sociale, geliefde man geweest, en daarbij zeer ondernemend en autodidact.
In de koffieruimte lagen naderhand boeken ter inzage van zijn hand. Wat een mooie erfenis moet dat zijn.

Mijn kind is er trouwens ook eentje hoor. Zitten we in de auto op weg naar huis zegt Kyl:’ En? Powerpointje?’.
-Ach, kan ik het hem kwalijk nemen?-.

Morgen dus die kleden weghalen. Eergisteren, toen ik thuiskwam uit mijn werk begon hij er al over: ‘We willen gaan bierpongen vrijdagavond’.
-Komend weekend gaan Rem en ik nl. twee nachtjes weg, en Kyl wil dan graag een feestje geven-.
Nu weet ik niet of ù daar wel eens van gehoord had, dat bierpong-gedoe, nou ìk niet. Enfin, Kyl deed het wel even voor en plaatste negen bekers met een bodem water op het einde van de tafel. ‘Kijk, en nu moet je dat pingpongballetje in zo’n beker gooien mam, hij moet 1 keer stuiteren”.
Na tien keer gooien was er slechts 1 balletje in een beker terecht gekomen.
‘Nu jij mam!’
O mensen, het was zo ontzettend grappig, we piesten zowat in onze broek van het lachen, want ik gooide wel vijftien keer achter elkaar gewoon raak.

Nou ja, laat ze maar gaan, als alles maar weer netjes en fris is zondag als we thuiskomen, en als de naaste buren er verder maar geen overlast van hebben, dan is het alleen maar hartstikke leuk voor ze.
-Ik hoop alleen wel dat zijn vrienden wat beter gooien dan hij-.

Advertenties

34 gedachtes over “Over stomme regels, een afscheid, snelwegvrees en bierpongen

 1. Je bent natuurlijk grandioos door de mand gevallen…. nooit gehoord van bierpongen….. ja ja, túúrlijk! En dan een geoefende bierponger in z’n hemd zetten, geloofd toch geen hónd!
  Ja lastig die snelwegvrees, ik ben nog steeds geen held op vreemde wegen maar de angst is al járen overwonnen!
  Ik hoop dat het gesprek iets oplevert!

  Liked by 1 persoon

 2. Al die kosten omtrent grafrecht e.d. zijn echt belachelijk. Je betaalt inderdaad een fortuin maar je moet het zelf onderhouden enzo. Ik vind het erg dat mensen zo gehaaid kunnen zijn, terwijl je met hele emotionele en op dat moment kwetsbare mensen werkt.

  Fijn dat de crematie mooi was en je niet alleen hoefde in de auto. Soms heb je het gevoel dat je daar ook weggestuurd wordt (er komt zo iemand anders, dus even opschieten en wat dingen skippen a.u.b.).

  Hmm.. Ik weet niet zeker hoe ze bierpong gaan spelen, maar voor zover ik begrepen heb (ik heb het nooit gedaan en drink geen alcohol) speel je tegen iemand (bijv. een vriend). En als de ander hem dus wel raak gooit, moet jij bier drinken. Maar ze kunnen ook zonder alcohol doen natuurlijk of opletten hoeveel ze drinken, dus het zal vast goed gaan. Ik hoop dat jullie een leuk weekendje weg hebben!

  Liked by 1 persoon

 3. Bij de eerstevolgende meeting waar ik ook heen ga (°2075 of zoiets 🙂 ) wil ik ook bierpongen. Lijkt me heel leuk!
  Wat een commerce ook bij jullie rond die grafrechten. Ik zag vorige week de totaalfactuur van de begrafenisondernemer na de dienst voor mijn schoonvader. Ik kreeg bijna de kramp in mijn grote teen. Eééénnooorrrrreeeemmm. Men profiteert echt van de emotie van het moment om eens goed de aller-aller duurste dingen te verkopen…

  Liked by 1 persoon

 4. Nooit van gehoord haha maar wel leuk. Ja mijn zoon heeft jaren met oud en nieuw hier feest gevierd met zijn vrienden dan gingen wij toch altijd weg. En Nieuwjaarsdag kwam de hele ploeg alles weer opruimen. Prachtig vonden ze het die gasten. Gewoon laten doen en ach de buren voor een keertje……

  Liked by 1 persoon

 5. Bierpongen 🙂 Nooit van gehoord. Zal mijn leeftijd wel zijn. Als ze eerst het balletje in 15 bekers moeten gooien voor ze een slok bier mogen drinken, zullen ze niet snel dronken worden.
  Geniet van het weekend!
  Liefs Kakel

  Liked by 1 persoon

 6. Het is gewoon te erg voor woorden… zoiets, maar zo zijn ze weer bij elkaar tot jullie zelf ergens… als dan…

  Bierpongen, had ik weleens van gehoord maar mij nooit zo in verdiept wat het nu precies is, dit klinkt meer als waterpongen, hahaha Ik hoop dat jullie een mooi weekend tegemoet gaan, geniet ervan!

  x

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s