Wat ben jij wel niet allemaal van plan?

Na de kerst wordt het weer tijd voor de goede voornemens (vaag), wensen (iets concreter) en strakke plannen (concreet).

Een plan geeft een mens gewoon wat houvast, een doel.
Zonder plan draai je maar doelloos in het rond en kom je nergens, zeg ik altijd maar.
Het hebben of maken van een plan heeft mij vaak overeind gehouden.
Plannen kun je altijd herzien of aanpassen.
Van plannen kun je bovendien ook prachtige lijstjes maken;-)
Maar laten we eerst mijn plannen die vorig jaar gemaakt had er eens bij pakken om te zien wat daar uiteindelijk van terecht is gekomen.

Ik wist natuurlijk wel dat 2015 hoogstwaarschijnlijk het jaar zou worden waarin mijn moeder zou overlijden en had het voornemen de tijd die haar restte zo aangenaam mogelijk te maken. Ik kijk nu met een goed en warm gevoel op deze acht maanden terug. Dat helpt me ook bij het verwerken.
De andere plannen zijn er bij ingeschoten, dus die nemen we gewoon mee naar 2016.

Goed. Over naar de planning 2016 tot dusver:
In januari heb ik een gesprek met de loopbaanfunctionaris. Niet dat ik graag weg wil, integendeel, maar de nachtdiensten zijn nou eenmaal inherent aan mijn baan, en ik trek ze zo ontzettend slecht mensen. Het zal vast moeilijk worden om op mijn leeftijd (48) nog iets anders te vinden. Zeker iets wat ik net zo leuk en gezellig is als mijn baantje nu, maar niet geschoten is sowieso altijd mis.
En omdat ik nu weer 32 uur per week werk, wil ik eens serieus gaan kijken of ik voor eens in de twee weken een hulp voor twee of drie uurtjes kan krijgen. Dingen als ramen lappen en muurtjes soppen schieten er bij mij altijd een beetje bij in.

Ook ga ik in januari beginnen met een schrijfcursus ‘Korte verhalen schrijven’. Dat is op de woensdagavonden in Amsterdam tussen 19:00 en 22:00, dus dat worden een paar hele lange dagen want om nou eerst uit het werk naar huis te gaan na een dagdienst is ook een beetje onzin. Gelukkig hoef je je in Amsterdam echt niet te vervelen.

In februari wil ik naar Groningen om Neef eens even lekker te knuffelen. Het gaat trouwens goed met hem, hij heeft een fijne kerst gehad.
Ook ga ik in februari eindelijk eens een Excel cursus doen. Ik kan er wel een beetje mee werken hoor, maar zou graag wat meer gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die het biedt.
Verder mag ik naar een cursus voor het nieuwe rooster programma dat we binnenkort gaan gebruiken, maar wanneer dat is weet ik nog niet.
In maart ben ik klaar met de verhalencursus en ga ik denk ik weer meedoen met de start to run groep.
En ik wil weer gaan fietsen.

In Maart/april gaan we de tuin betegelen. We hebben een tuin van 20 bij 5 tot de schuur en Rem en Kyl hebben allebei nogal een kwetsbare rug, dus we hebben besloten dat we het maar niet zelf gaan doen.

In mei gaan we natuurlijk lekker negen daagjes naar Spanje.

Op een mooie warme dag in de lente of zomer gaan we de as van mijn ouders, zusje en Nino uitstrooien in het Guisveld. Dat heb ik zo met ze afgesproken. Ik denk dat dat het moment zal zijn waarop ik het hoofdstuk ‘ziek en dood’ wil gaan afsluiten, en vooruit wil gaan kijken, in plaats van achteruit.
Pas als ik de as heb verstrooid is het voor mij helemaal klaar. Misschien niet het verwerken, maar wel alles wat ik ‘moet’ doen, moest regelen.
Misschien begin ik daarna een ander blog.

In de zomervakantie willen we gewoon lekker twee weken thuis blijven. Beetje varen, terrasje, en het houtwerk in de voorgevel moet nu echt worden opgeknapt.
Evenals de romp van ons Beautje. Als het weer dan ook nog een beetje meezit hebben wij het al snel fijn samen.
Ik denk dat we allebei op ons gelukkigst zijn als we een beetje kunnen rommelen.
Wie weet gaan we van de patioblokken uit de tuin van mijn ouders wel een buitenkeukentje in elkaar flansen.
Dat kan mijn vent vast wel.
-Mijn man kan àlles-.

30 augustus wordt Rem 50.
En na de zomer zien we wel weer verder.
Ach. Plannen maken is natuurlijk altijd goed, maar ‘het leven is wat er gebeurt terwijl je andere plannen maakt’. Dat besef ik mij terdege.
Ik ben gewoon al blij en dankbaar als we zonder noemenswaardige kleerscheuren het eind van 2016 zullen halen.
O, en de hypotheekrente.
Die moet ook nog even 7 maanden laag blijven;-)

 

Advertenties

48 gedachtes over “Wat ben jij wel niet allemaal van plan?

 1. Oeps, ik had dit logje óók al gelezen en heb daarna pas het oudere gelezen zodat de reactie eigenlijk over allebei ging. Zeg ik hier gewoon nog even hoe prachtig je kerstdiner eruit zag, ik kan er bést makkelijk een zooitje van maken hé!

  Liked by 2 people

 2. Ik zocht het Guisveld op (via ‘afbeeldingen’ op Google), maar kon er niet uit opmaken waar je afscheid zult nemen van de assen.

  Net als Menck heb ik zo’n lijstje niet, maar we gaan onszelf wel meerdere plezieren doen. Pakken we gewoon vast als we die voor ons zien. Beste methode, toch? Niet wachten tot morgen, direct vastpakken !!

  Liked by 1 persoon

 3. Wat een lijstje ! Ik wens je ze allemaal uitgevoerd toe? Moest het zijn dat je een nieuwe blog start, laat je dat dan even weten. Ik verhuis heeeeel graag met je mee.
  Zelf maak ik geen plannen voor 2016. Ik ga nog wel even met de flow mee.

  Liked by 1 persoon

 4. Plannen maken is goed, zolang je flexibel bent in de al dan niet uitvoering ervan. Plannen geven zin in de toekomst.
  Ik zit boordevol plannen, ik start alvast een lijstje in mijn ‘concepten’.
  En wat is, als ik mag vragen, de reden achter jou eventuele blogverhuis? Gewoon het verleden achterlaten? Ik wil zeker mee verhuizen 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Ik neem me voor, me niets voor te nemen, en dat zal me lukken ook!
  Wat stoer dat je een verhalencursus gaat doen. Ik weet zeker dat er een rijker mens van wordt 😉
  Dat van alles alleen maar het beste in 2016 mag toevallen. Als ik het iemand toewens, is het jou ♥
  Echt. Een fijne jaarwisseling en in rechte lijn naar het nieuwe jaar…
  Dikke knuffel

  Liked by 1 persoon

 6. mooie vooruitzichten dus blijkbaar, narda!
  Excel heb ik al vaker gevolgd, en ik ken er dus wel een heleboel van af. Een fantastisch programma vind ik het!
  Een nieuw blog? Wat is er dan mis met dit? 😉
  Succes in 2016, maar eerst nog een fijn einde van 2015!!!

  Liked by 1 persoon

 7. hahaha je afsluiting, de hypotheekrente, geweldig! Ik wens dat in elk geval met je mee voor jullie, net als de rest trouwens, jammer dat je nu zo ver weg zit, anders kwam ik wel even helpen met die muurtjes en ramen 😉 Ben ik goed in, en vind het nog leuk ook :O Zelfs vriend J. is nog steeds heel blij met mij, hahaha

  Natuurlijk hoop ik en wens ik vooral dat al jullie plannen uit zullen komen, wat je zegt, het leven gebeurt soms, en je hebt geen idee dan, waar de wind je naar toe brengt. Ik hoop alleen, dat een hele mooie wind zal zijn met mooie momenten. Dat hebben jullie zeker verdiend!

  X

  Like

 8. Hoi Beaunino,
  Wat schrijf jij fijn! Ik heb je log “per ongeluk” ontdekt, fijn om te lezen zoals je je zieleroerselen opschrijft.
  Alle goeds voor jou en je gezin in 2016 (daarna ook hoor)

  Liked by 1 persoon

 9. He Narda Ik heb veel blogs van je wel gelezen maar niet overal op gereageerd. Ik hoop dat 2016 inderdaad voor jou een jaar wordt van minder zorgen. Leg voor jezelf de lat niet te hoog, wat een programma heb je al weer opstaan zeg. Heel veel sterkte ik herken ik jouw schrijven veel dingen vooral over verwerken van verdriet. 😉 Maak er een mooi 2016 van met die je lief zijn.

  Liked by 1 persoon

 10. Wat een strakke plannen heb jij al uitgewerkt voor het eerste nieuwe half jaar zeg 🙂 Zou ik eens een voorbeeld aan kunnen nemen, want bij mij blijft het allemaal maar erg vaag ……. tja, misschien dat dat beter bij mij past, weet ik nog niet zo. 🙂
  Jullie in ieder geval een hele fijne jaarwisseling en op naar een jaar wat jou in ieder geval weer heel veel nieuwe kansen en uitdagingen mag gaan bieden.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s