Mee maar school met Linda

Linda en ik zagen elkaar niet alleen op de camping, ook thuis zochten we elkaar op, en doordeweeks spendeerden we onze schamele centjes aan postzegels voor de dikke brieven die we elkaar schreven. -Voornamelijk dik door van alles wat we er bij inplakten als een shaggie, afgekloven kaugompje van een stille liefde, you name it!-

Gaandeweg was ik wel nieuwsgierig geworden naar de klasgenootjes waar Lins over schreef. ‘Nou, dan ga je toch gewoon een keer mee?!’
We verzonnen een smoes dat ik een schoolopdracht had om een dagje mee te lopen op een andere school. De klassenlerares van Lin was direct razend enthousiast. Ik was er van harte welkom.

Het moet een dag in november geweest zijn, toen ik vanuit Wormerveer op mijn fiets stapte richting Velsen-Noord. Het regende pijpenstelen, en pas met Lins samen op het pontje begon het een beetje licht te worden.

Linda zat op een huishoudschool in IJmuiden. De tafels stonden er met vijf of zes naast elkaar, vier of vijf rijen dik. Iedereen zat achterstevoren, er heerste een totale chaos, precies zoals Lin beschreven had in haar brieven.
De meiden waren erg aardig. Eentje was helemaal wild van Mazda’s herinner ik me. Sinaasappels vlogen in het rond over en weer. Sommige zaten te breien tijdens Engels. Niemand luisterde, iedereen praatte gewoon door de lerares heen. Het was de derde klas geloof ik, maar de lesstof die ze kregen had ik al lang en breed in de eerste gehad. Ik kon ineens goed begrijpen waarom Linda zo slecht kon spellen.

Na school gingen we naar Linda’s huis. Ik vond Linda haar ouders geen leuke mensen, maar lekkere macaroni maken en paling stoven kon haar moeder wèl. Haar vader kon geloof ik alleen maar mopperen.

Ik geloof dat ik die avond rond een uur of negen weer thuis was.
Het was een meer leerzame dag geweest, dan het die dag ooit op mijn school had kunnen zijn.

Misschien leuk om even te vertellen dat Linda inmiddels heel wat beter kan spellen dan ik. Haar oudste dochter is lerares Nederlands;-)
Linda was gewoon een hele pientere meid, maar dat werd denk ik nooit gezien. -Of ze wilden het gewoon niet zien-.
Ze is nu werkzaam als activiteitenbegeleidster in een revalidatiecentrum.

Advertenties

23 gedachtes over “Mee maar school met Linda

  1. Wat onwijs grappig die dag samen naar school. En wat fijn dat het met Linda haar spelling goed gekomen is. 😂 Soms is het makkelijker om als puber niet te slim over te komen. Dan verras je in het latere leven vaak meer.

    Liked by 1 persoon

  2. Oh wat erg lijkt me dat, zo’n klas, en de lerares die gewoon niets in te brengen had, daar zou ik dus compleet gek van geworden zijn, hahaha En wat een stunt, hoe bedenk je het, om een dagje mee te lopen daar.

    En het is dus helemaal goed gekomen met haar 😉 Mooi!

    X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s