Onrust.

Als ik een naam moet geven aan het gevoel dat me de laatste tijd vergezeld zal het deze moeten zijn.

Mijn hoofd zit zo ontzettend vol met zoveel dingen waar ik over na moet denken, over na wìl denken, om er namelijk vervolgens een etiketje op te kunnen plakken en het veilig op te kunnen bergen ergens ver weg in mijn hoofd.
Ik kom er niet uit.

Vannacht lag ik weer lang wakker, gewoon door die onrust. En dan wil ik van alles tegelijk.
Schrijven over vroeger bijvoorbeeld, en dan eerst over mij en Linda ’81, ’82, zodat ik in chronologische volgorde weer verder kan gaan met mijn verhaal. -Want als mijn verhaal af is, dan zal ik het begrijpen, er een oordeel aan kunnen geven en het op kunnen bergen, en verder kunnen gaan.-

Maar ook lig ik dan na te denken over dingen als ‘schijn’.
En vannacht wist ik opeens waarom ik bloggen zo fijn vind.
Dat komt omdat bloggen tweedimensionaal is. Als ik een blog lees, of liever een reactie op een blog van mezelf, dan krijg ik gewoon alleen de informatie die er staat, zonder alle poespas daaromheen als non verbale communicatie, voelen dat er iets gezegd wordt zonder dat het is gemeend, snapt u?
Lekker rustig en overzichtelijk.

‘Schijn bedriegt’. 
Daar dacht ik vannacht dus ook over na. En weer was mijn conclusie dat ik niet teveel waarde moet hechten aan woorden, maar gewoon meer moet vertrouwen op mijn buikgevoel.
Ik kwam trouwens nog een interessant stukje tegen over dat we mensen onbewust meer beoordelen op de wijze waarop ze praten en veel minder waarop ze handelen? Ik citeer: ‘Slim praten gaat over nu, en handelen over later. Zo beredeneerd lijken negatieve mensen slimmer. Vooral mensen die anderen afkraken, of pessimistisch zijn over de toekomst [….] (Bron: Pfeffer en Sutton 2002)
Mijn vader zei het ook altijd al: ‘je moet niet luisteren naar wat ze zeggen, je moet kijken naar wat ze doen’.

Daarna lag ik nog na te denken over iets mbt mijn werk.

En over buurman Tijmen die afgelopen donderdag is overleden.

Rem gaat vanmiddag even condoleren. Buurman ligt in de huiskamer opgebaard, en dat vind ik erg moeilijk nu, vandaar dat ik dus dinsdag voor mijn avonddienst naar de begrafenis ga. Hij heeft zoveel goeds voor ons gedaan.
Je vraagt je dan af hé? Ik bedoel, een leven is dan eigenlijk in een poep en een zucht voorbij. Over 100 jaar is hij gewoon een naam in een boek, een vergeelde foto op zolder. Wij allemaal toch?!

Waarom dan zo panisch onze privé levens beschermen?
Is ons leven nou zo heel veel anders?
Zo bijzonder zijn we toch niet?
-Of is het misschien dat we dat zouden willen zijn?-

Pfff…vermoeiend hoor, zo’n nachtje;-)
Nu moet ik verder met het rooster januari maken, maar omdat mijn hoofd dus zo vol is wil het gewoon niet zo lukken om me er op te concentreren.
Het stelt niets voor hoor, maar ik wil het gewoon goed doen. Misschien wil ik het wel te goed doen en dan grijpt het me een beetje bij de keel.

Verder moet ik vandaag de bedankkaartjes gaan schrijven.
Dat moet ik zelf doen. 

En de boodschappen voor de komende vijf dagen, dat moet ik ook nog doen. Rem wil dan vast wel koken vanavond.

Vanavond lekker in bad, en dan daarna Penoza kijken. Daar knap ik altijd zo van op: kijken naar fictieve mensen die nog dieper in de shit zitten dan mezelf;-D Go Carmen!

Het spijt me dat het lezen niet lukt.
Als jullie daarom bij mij afhaken begrijp ik dat best.

Fijne zondag.

51 reacties op “Nachtspoken”

  1. Corja Avatar

    Afhaken. Het idee. (Alleen soms een beetje weinig tijd om te lezen, dus misschien wel wat gemist…)
    Praten en handelen. Je kunt heel snel iets zeggen, maar het komt op het handelen aan. Je vader had gelijk. Woorden zijn vluchtig en vaak niet zo betrouwbaar. En met heel veel woorden wordt er niet altijd ook veel gezegd. Daden zijn zichtbaar. Misschien soms onhandig, maar in elk geval concreet.
    Kortom: ik meen het als ik zeg dat ik je sterk en dapper vindt.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Dank je wel Corja.

      Like

  2. Morgaine Avatar

    Blijf jij even lekker bij jezelf en weer eentje, pffffffffffff Ik zou het nu toch wel fijn vinden als het even ophield bij jullie zo dichtbij.

    En ja dat is zo, woorden zijn maar woorden, toch hoop ik dat terwijl jij mijn handelingen niet ziet nu, dat je weet dat het welgemeend is vanuit mijn hart, altijd en overal, bij iedereen. Ik zou het niet eens kunnen wat sommigen doen.

    Geniet voor zover mogelijk van de komende avond is dat toch? Penoza, ik kijk het niet, maar je hebt helemaal gelijk, de ellende van een ander kijken kan ontzettend opluchten, dat je het toch nog ontzettend goed hebt of zelfs kunt denken, wat zeur ik nu eigenlijk… 😉

    Dikke knuffel schat en als ik kon, kwam ik hem in het echt geven, mijn handeling voor jou ❤

    X

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ik bedoel eigenlijk niet eens zo zeer dat lieve woorden niet gemeend zouden zijn, meer dat sommige mensen gewoon een toneelstukje opvoeren, doen alsof er geen problemen bestaan. ‘Alles koek en ei’.

      Geliked door 1 persoon

      1. Morgaine Avatar

        Oh zo, ja dat kan ik ook niet, alleen is het aan mij of ik dat aan de wereld wil vertellen, ben toch wel ook van binnen 4 muren houden, gaat alleen ‘ons’ aan, een instelling waar ik mee opgegroeid ben 😉 Wat ik nu wel probeer los te laten ook. X

        Geliked door 1 persoon

        1. beaunino Avatar

          Ja, en daar moet je ook respect voor hebben, maar het is zo verwarrend als je dan moet reageren op wat er gezegd wordt, in plaats van op wat je voelt.
          Pfff.. Wat maak ik het mezelf weer moeilijk, haha

          Geliked door 1 persoon

          1. Morgaine Avatar

            Ja! punt, hahaha 😉

            Geliked door 1 persoon

      2. IngridMoorenBlogs Avatar
        IngridMoorenBlogs

        Mijn hoofd is nu ook helemaal in de war.Doen die mensen of er bij hun geen problemen zijn of alsof er bij jou geen problemen zijn?

        Geliked door 1 persoon

          1. IngridMoorenBlogs Avatar
            IngridMoorenBlogs

            Maar iedereen gaat toch anders om met zijn problemen..

            Geliked door 1 persoon

        1. beaunino Avatar

          Ja, iedereen gaat daar anders mee om, en dat is iedereen zijn goed recht hoor. Maar ìk vind het soms zo moeilijk om mee te spelen in iets waarvan ik weet dat het gewoon een groot toneelstuk is.
          En dan probeer ik wel dat rotgevoel te negeren, maar dan heb ik weer het gevoel dat ik mezelf ik de maling zit te nemen.
          Zeker als achteraf blijkt dat mijn gevoel juist was.

          Soms is het maar gewoon eenvoudiger om lekker alleen te zijn. Of lekker te bloggen zodat al die andere boodschappen je gewoon lekker ontgaan.
          Hopelijk leg ik het nu duidelijker uit. Heb jij dat trouwens dan nooit?

          Geliked door 1 persoon

          1. IngridMoorenBlogs Avatar
            IngridMoorenBlogs

            Ja,nu snap ik hoe je het bedoelt.Bedoel je of ik het doe of merk dat anderen het doen? Ik kijk tegenwoordig meer naar waarom ze het doen…opvoeding,schaamte,verdriet maar er zijn er natuurlijk die het alleen doen om zichzelf beter voor te doen.Ik probeer het in ieder geval te snappen.Maar je weet misschien wel dat ik al niet zo van mensen hou…ook om deze reden waarschijnlijk,dus zoek ik ze ook al niet op.

            Geliked door 1 persoon

          2. beaunino Avatar

            Ik vind het gewoon zo verwarrend.
            Hahaha. Ja, daarom denk ik dat jij het wel snapt. X

            Geliked door 1 persoon

  3. Lenjef Avatar

    Verborgen teugels

    het geleende leven laat zich niet mennen
    ervaren wel
    en redelijk snel
    het blijft moeilijk aan onmacht te wennen

    Volg het buikgevoel, Narda!
    Lenjef

    Geliked door 1 persoon

  4. Marja Avatar

    Volg je intuïtie en laat anderen maar toneel spelen. Wij waarderen jou om wie je bent en om je openheid. Ik hoop dat alles binnenkort een plekje krijgt en jij van een ongestoorde nachtrust kunt genieten.

    Geliked door 2 people

    1. beaunino Avatar

      Nou, ik ook. Dank je Marja.

      Like

  5. schrijfsels Avatar

    Afhaken? Echt niet!

    Geliked door 1 persoon

  6. rietepietz Avatar

    Nee nee, zo kom je niet van me af hoor, ik blijf gewoon lezen.
    Toch maar niet teveel over tobben waarom andere mensen minder openhartig zijn dan jij. Ik denk sowieso dat heel veel mensen hun sores minder goed kunnen verwoorden dan jij.
    Dat kan héél veel oorzaken hebben en die hoéven niet perse onsympathiek bedoeld te zijn.
    Alleen bij mensen die je heel goed kent zou je natuurlijk dwars door het geluksverhaal heen kunnen kijken en waarschijnlijk weten zij dat zélf dondersgoed.
    Maar toch , zolang je het zélf maar kunt doen zoals het voor goed is gewoon lekker leven en laten leven.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Nee, het is vast niet onsympathiek bedoeld, en het is ieders goed recht om privé zaken niet met mij te delen, maar soms is het zo zonde van je tijd dan. En soms kom je in conflict met je zelf, je normen, je waarden.
      Je hebt gelijk, leven en laten leven.
      Amen;-)

      Like

      1. rietepietz Avatar

        Er zullen ook vást wel “gevallen”zijn dat het opluchting is wanneer de gesprekspartner( jij dus” met oprechte belangstelling kan laten blijken op de hoogte te zijn en dat “er tegen je aan”gepraat zou mogen worden. het is niet onmogelijk dat men vindt dat je wel even genoeg aan jezelf hebt. Maar dit allemaal “in het algemeen”omdat ik natuurlijk geen idee heb met wie of wat je een beetje in de maag zit.

        Geliked door 1 persoon

        1. beaunino Avatar

          Ja, dat kan het ook goed zijn. Dat zal het zijn! X

          Like

  7. Rianne Avatar
    Rianne

    Blijf schrijven zoals je schrijft. Dat hoort bij jou, is goed voor jou.
    Als mensen hier als lezer afhaken omdat je niet terug komt lezen (reageren, anders weet ik echt niet of je wel of niet leest) dan zij het maar zo… Ik weet dat ik weinig tot niets op heb met de voort wat hoort wat lezers..
    x

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Je hebt gelijk. Ik ook niet hoor. Kom altijd graag bij jou lezen. X

      Like

  8. Regenboogvlinder Avatar

    Afhaken, hoe kom je op het idee! Volg je gevoel maar. Je weet uiteindelijk nooit, als je mensen niet kent, of iets gemeend is of niet. En dat kan vaak je (buik)gevoel je vertellen. Ik volg ook meestal mijn gevoel of mijn hart zo je wilt.
    Je verstand is soms verstandiger maar ja… om die 2 op een lijn te krijgen, daar ben ik ook nogal druk mee zo nu en dan!
    En toneelstukjes opvoeren, daar zijn mensen goed in. Of doen alsof het er niet is, dan is het er niet of zoiets… pfff.
    In dat geval nemen ze zichzelf en iedereen eromheen in de maling! Laat maar, denk ik dan!
    Hoop dat je beter slaapt vannacht! XXX

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Dank je. Ja, laat maar. Ik moet me er wat meer voor afschermen denk ik. X

      Geliked door 1 persoon

      1. Regenboogvlinder Avatar

        Als je het kunt zou het voor jou beter zijn ja! Proberen dan maar? X

        Geliked door 1 persoon

        1. beaunino Avatar

          Ga ik proberen. X

          Geliked door 1 persoon

  9. kliefje Avatar

    Doe ’s niet zo gek jij. Je loopt over. Logisch. Take care oké?

    Geliked door 1 persoon

  10. Irma Avatar
    Irma

    Lieve Nar,

    Ik peins er niet over om je stukjes niet meer te lezen. Wat jij schrijft is allemaal zo waar en ondanks de shit waar je continu in zit weet je toch de humor in je stukjes te brengen. Dat vind ik zo ontzettend knap van je. Dat wilde ik je gewoon even zeggen.

    Liefs Irma

    Geliked door 1 persoon

  11. minoesjka2 Avatar

    Af haken???? Nou nee hoor meis, waarom zou ik ??? Omdat je bij mij niet komt lezen?? Nou en?? Er zijn belangrijkere dingen!!
    In het dagelijks leven zou ik ook iemand blijven steunen, ook al vragen ze niet aan mij hoe het gaat, en zo gaat het voor mij in blogland ook hoor!! Ik kom hier lezen omdat ik jou ondertussen ontdekt heb wat voor mooi mens jij bent, en daarom blijf ik hier gewoon komen …………. en ik hoop dat nog heel lang te kunnen doen.

    Geliked door 1 persoon

  12. Kakel Avatar
    Kakel

    Ik pieker er niet over om af te haken. Pas las ik op een blog: als jij bij mij een reactie achterlaat, laat ik bij jou ook een reactie achter. Een voor wat hoort wat reactie. Daar ben ik dan klaar mee.
    Denk maar niet dat je zo snel van me af bent 😉
    Je hebt teveel aan je hoofd. Dat is toch niet zo gek??
    Liefs en een knuffel

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Knuffel terug. Een hele dikke!!!

      Like

  13. Mieke Avatar
    Mieke

    Narda toch. Afhaken om jouw blog te lezen? Niet hoor mooi mens.

    Geliked door 1 persoon

  14. Karin Avatar

    Ik kijk ook Penoza (wat was het weer spannend gisteravond hè) en Overspel én Zwarte Tulp. Ik denk dan ook altijd: wat hebben die lui veel shit zeg, hier valt het eigenlijk wel mee :-p.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Die andere series volg ik (nog) niet hoor. Ook de moeite waard?

      Like

  15. Mrs. Brubeck Avatar
    Mrs. Brubeck

    Ik ben je blog beginnen lezen omdat B me er attent op maakte,
    Mijn eigen oordeel is dat je knap en persoonlijk schrijft en dat vind ik moedig.
    Ik blijf je zeker volgen, en dat hangt niet af van het feit of je mij leest of niet, want dan gaat het volgens mij alleen maar om zoveel mogelijk reacties te krijgen..
    Om nog even terug te komen op je 1e paragraaf… ik vind wel dat woorden op papier,sms,reacties… soms verkeerd kunnen overkomen of niet geheel weergeven wie of wat je bent, dat is soms moeilijk…
    Liefs!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ja, daar heb je ook gelijk in… Dank je!

      Like

  16. mefrouw Avatar

    Hoi,

    Wij willen je graag nomineren voor de liebsteraward.

    Liebster award | mefrouw

    Liebster award

    Ik kan me zo maar voor stellen dat je nu helemaal geen zin hebt om vragen te beantwoorden. Maar op deze wijze willen we je laten weten dat we je blogs waarderen.

    Liefs mefrouw

    Geliked door 2 people

    1. beaunino Avatar

      Wat leuk, dank je wel hoor. Ik ga thuis vanavond kijken. Hartstikke leuk!

      Geliked door 1 persoon

  17. VAN DICHTBIJ Avatar

    Mooi stuk weer! En nee, niet afhaken, waarom? Volgens mij heeft iedereen wel eens periodes dat het schrijven nog net lukt maar het lezen zeker niet. Of dat het schrijven lukt omdat het moet, maar voor lezen even echt geen ruimte. Dat geeft toch niet? Dat is ook niet de opzet van het volgens van een blog. Ik volg jou omdat ik jóu graag lees. Niet omdat jij mij ook moet lezen…
    Suerte!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Merci beaucoup!

      Geliked door 1 persoon

  18. Thomas Pannenkoek Avatar

    Ik begrijp je gevoel volkomen. Er staat geen verplichting op ‘bloggen’, maar ik zou het jammer vinden mocht je het niet meer doen. Wat gas terugnemen kan altijd, maar je vindt hier een uitlaatklep voor alle zwarte zaken die je de laatste jaren hebt meegemaakt.
    Sterkte !

    Geliked door 1 persoon

  19. Hartelijke Hot Hulk Avatar
    Hartelijke Hot Hulk

    Er bestaat iets als cognitieve therapie
    Reinheid, Rust, Regelmaat
    De 3 eRRen
    Mij is daar nog iets heel belangrijks in uitgelegd, wat ik elke minuut van de dag heb leren gebruiken en wat mij bijvoorbeeld heeft geholpen, dat ik nu al 85% van de scheiding heb verwerkt.
    GEVOEL EN VERSTAND OP ÉÉN LIJN BRENGEN, DAARNA KUN JE PAS EEN BESLISSING MAKEN.
    Dus niet alleen van je buikgevoel uitgaan?
    Door mijn bipolaire stoornis, VOEL ik ontzettend veel (evenveel als 3 vrouwen 😉 )
    Als ik dat gevoel blijf volgen, wordt mijn leven een hel.
    Verstand en gevoel = evenwicht!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Bedankt voor de tip😘

      Geliked door 1 persoon

  20. Rebelse Huisvrouw Avatar

    Dat lezen niet lukt snap ik als de beste! Ik haak niet af hoor Nar – uiteindelijk kom ik altijd weer even kijken maar ik heb me wel voorgenomen om niet bij iedereen meer een reactie achter te laten. Dat kost écht teveel tijd. Helaas.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie