De afgelopen weken zijn in sneltreinvaart voorbij gevlogen met het uitzoeken van de spulletjes. En dat is nog niet eens het meeste werk hoor, wat dacht je van eerst ruimte maken hier?

Ons huis heeft inmiddels meer weg van een antiekwinkel / museum / kerk. Maar hoe kan ik het nou over mijn hart verkrijgen om het hier totaal uit de toon vallende schilderij van J.Gr., het door mijn vader persoonlijk gebeitste beeld van Maria, het houten ‘Onze lieve Heertje’ en Jezus aan het kruis weg te doen / op zolder in een verdomhoekje te stoppen?
En dan had ik dat beeld van Maria van 1 meter beton dat van Zus was al in de tuin staan hé?!
Nou ja, wat zegeningen kunnen geen kwaad;-)
Rem houdt gelukkig wijselijk zijn mond.

Toch geeft het ook wel troost hoor, al die spulletjes om me heen. Voor het mooie kastje van zwart ebbenhout (dat mijn opa en oma ooit in hun verlovingstijd in een antiekwinkel kochten, ja, net als het kerststalletje;-) heb ik ook al een plekje bedacht.
Wordt wel een beetje vol in de woonkamer, maar nu had ik zo gedacht dat we dan maar een mooie lichte laminaatvloer moesten nemen om een en ander te compenseren. En Rem is het daar wel mee eens.
‘Maar eerst de tuin bestraten, anders beschadigd het laminaat door grind’.

Gister ben ik de hele dag bezig geweest met de kasten en lades in onze slaapkamer. Veel medicijnen terug gebracht naar de apotheek. Ook daar ruimte gecreëerd zodat het buffetkastje en het hoge ladenkastje daar ook bij kunnen. ‘T ken nét.
Ik wil het niet wegdoen, net als het antieke salontafeltje, maar dat moet maar op zolder.
Als Kyl over een paar jaar het huis uitgaat krijgen we wel weer wat ruimte.

Het voordeel van de extra kast ruimte is dat ik nu ook de brieven / tekeningen / foto’s van mijn zus netjes op kan bergen. Daar ben ik nog steeds ook niet verder mee gekomen dan de eerste grove selectie.

Vorige week maandag ben ik even op het werk geweest om me hersteld te melden. Woensdag ben ik thuis zoet geweest met het rooster november maken. Tot en met 26 september mag ik (plb)uren opnemen. Dat is wel lekker hoor. Krijg het de eerste week oktober alleen wel erg druk want op zaterdag 3 oktober moet ik de hele dag een cursus inhalen, en behalve donderdag 8 oktober (oplevering huis) werk ik alle dagen.
Maar als alles hier en in het huis van mijn ouders weer op orde is geeft dat natuurlijk wel rust in mijn hoofd. Bovendien komt (mams) super- Yvonne tegen die tijd misschien wel bij mij helpen schoonmaken. Yeehaa;-D

Straks gaan we maar weer aan de slag. Ik ga mij vandaag maar eens op de kerstversiering storten, en Rem helpen met de zware dingen tillen natuurlijk.
Kind is dan wel vrij, maar hij heeft een pittige praktijkweek achter de rug, en morgen moet hij weer gewoon werken in het restaurant, dus die laten we maar even zoveel mogelijk op zijn bedje liggen;-)

Donderdagavond was er trouwens een voorlichting over zijn lange stage. Deze stage start in januari en eindigt 19 juni. In 21 weken moeten ze 20 weken (800 uur) stage lopen. Best krap. Het plan om Kyl op Curacao stage te laten lopen hebben we dan ook maar in samenspraak met hem laten vallen. Voorheen was het 20 weken stage in 26 weken tijd, maar van een vierjarige opleiding mbo4 is het sinds Kyl daar op school zit een driejarige opleiding geworden. Ook al zouden wij dus halverwege twee weken langskomen, hij heeft daar zelf bar weinig aan omdat hij zich geen vakantie kan permitteren, want als hij ziek wordt dan zit hij. En geen 800 uur is echt geen diploma. Bovendien is er de afgelopen twee jaar zoveel in ons leven gebeurd dat het misschien beter is als hij een beetje in de buurt blijft. (Oké, niet in het minst voor mij). En zelf hoeft Kyl ook niet zo heel nodig. Dusss…
@Petra, we komen vast nog een andere keer buurten hoor!

Nou, ik hou ermee op. Snel maar eens koffie zetten voor Snurky hier naast me. Die was gister ook weer van 5.00 tot 20.00 in de weer.

Fijn weekend allemaal!
image

image

image

Bram wijkt tegenwoordig niet van mijn zijde als ik thuis ben.
Zo lief.

44 reacties op “Opruimperikelen”

  1. IngridMoorenBlogs Avatar
    IngridMoorenBlogs

    Ahhh,wat lief van Bram!.

    Geliked door 1 persoon

  2. Saar Avatar

    Bram wil je vast goed troosten. Katten voelen veel te goed aan wat mensen nodig hebben!

    Geliked door 1 persoon

  3. Morgaine Avatar

    Bram weet wat jij nodig hebt, en weet je wat nog gekker is? Ik zit dit rustig te lezen, ik lees herkenning, ik bedenk wat ik heb mee genomen, wat er eventueel nog ligt of staat, heb sommige dingen zelfs in mijn handen gehad van de week weer ook, per ongeluk of toevallig? En mijn Picasso besluit prompt om hier bij mij te komen liggen, tussen mij en de laptop in, hij is nu weer weg na even kroelen, maar ik bedoel maar, zover kan het strekken, de energie die jij en ik kunnen voelen, vooral jij nu. Rustig aan en alles krijgt vast en zeker een mooi plekje.

    X

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ja, we gaan als een speer vandaag!

      Geliked door 1 persoon

  4. Jaixy Avatar

    Aww wat een schat is Bram.
    Succes met opruimen, herinrichten, uitzoeken en werken.

    Geliked door 1 persoon

  5. rietepietz Avatar

    Bram weet precies wat je nodig hebt, warmte en aaibaarheid;-) Het zal echt nog wel even duen eer je weer alles op de rails hebt maar het begin is er dan toch!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ja, we schieten lekker op hoor Riet!

      Like

  6. zeezicht Avatar

    Ik bewonder je werklust!
    Maar zelf heb ik geleerd om ‘dingen’ los te laten…
    Vaak doen de herinneringen pijn, maar ik ben al blij wanneer ik mezelf kan behelpen, zonder dat ik mij om overbodige spullen moet bekommeren.
    Zolang je het aankan moet je zeker je hart volgen…

    Geliked door 1 persoon

  7. Kakel Avatar
    Kakel

    Je bent er stevig tegenaan gegaan. Ik had al zo’n vermoeden…’
    Spullen die je aan je hart gaan als je ze wegdoet, móet je gewoon houden. Anders krijg je spijt.
    Wordt flink aanpakken voor Kyl. Gelukkig kan de jeugd wel tegen een stootje. Maar gewoon naar huis kunnen na een lange dag werken, geeft meer rust dan Curacao. Verstandige keuze; helemaal als hij er zelf achterstaat.
    Lief van Bram…Dieren voelen precies aan wat je nodig hebt. Wat een heerlijke derde foto ❤
    Liefs en een knuffel xx

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ja joh, we hebben gebuffeld vandaag. Nu aan een pilsje. Proost Mir xxx

      Like

  8. bentenge Avatar

    Fijn weekend meid !

    Geliked door 1 persoon

    1. bentenge Avatar

      Eigenlijk had ik altijd in mijn hoofd zitten dat jij bruine kijkers had, blijken het dus blauwe te zijn. Maakt dat mee. Leuke foto’s.

      Geliked door 1 persoon

  9. Thomas Pannenkoek Avatar

    Ik kan het ook niet over mijn hart krijgen souvenirs weg te doen van dierbaren. Gelukkig gaat het nog niet zover dat er beeldhouwwerken en schilderijen aan te pas komen. Misschien koop je dan best een kasteel, dan heb je plaats genoeg.
    Ferm dier, die Bram!

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Of het pannenkoeken schip.

      Geliked door 1 persoon

  10. Billy Avatar

    het is normaal dat je al die herinneringen en persoonlijke spullen wil bewaren. Maar ik kan me inbeelden dat het huis dan wel vol komt te staan. En je krijgt er die dierbaren zeker niet mee terug…
    Bram ligt daar goed!

    😉

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Weggooien / geven kan altijd nog toch?!

      Like

  11. schrijfselsvanmij Avatar

    Wat een lieverd, die Bram! Ik heb zó veel hier staan, liggen en hangen. En er staan/liggen/hangen nog steeds spullen in ’t huis van mijn pa omdat het nog altijd niet verkocht is. Zo nam ik laatst twee bloempotten mee, euh, mijn man weet dat nog niet :-), maar ik kon ze toch niet weggooien? Net zoals zoveel prullen …… Intussen is mijn (ons) huis een museum haha

    Geliked door 1 persoon

  12. Tessa | 52druppels.nl Avatar

    ik zou de tijd nemen voordat je echt spullen gaat weggooien. het is nog allemaal zo vers… als de scherpe randen er af zijn kun je ze misschien beter op waarde schatten. veel wijsheid gewenst… X

    Geliked door 1 persoon

  13. Corja Avatar

    Poezen begrijpen zoveel….

    Geliked door 1 persoon

  14. Karin Avatar

    Wat een lieverd die Bram!

    Geliked door 1 persoon

  15. Marion Avatar

    Gewoon lekker badderen in al die spullen. Het zou mij in ieder geval een goed gevoel geven. Wat de toekomst brenge moge zie je dan wel weer. Het loopt toch nooit zoals gepland. Daar weet jij ondertussen alles van. Doe rustig aan, meis. X

    Geliked door 1 persoon

  16. Sandra de Koning - van de Pol Avatar

    Fijn dat de spullen om je heen je troost geven, steeds
    vaker geven ze me hier ook een reden om te glimlachen.
    Rustig aan daar hè? Dikke knuffel voor jou! X

    Geliked door 1 persoon

  17. Wildcard Avatar
    Wildcard

    Schattige foto’s met die kat 🙂
    Héél mooi

    Geliked door 1 persoon

  18. Menck Avatar
    Menck

    Het lievelingsklokje van mijn moeder, een antiek en behoorlijk waardevol ding, heb ik weggegeven aan vrienden die het fantastisch mooi vonden. Ik ben blij als ik op die manier iemand kan blij maken met dingen waar mijn moeder blij mee was. Zelf hecht ik niet zo aan materiële herinneringen.
    Foto’s met poes: heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

  19. Plato Avatar
    Plato

    Dat opruimen gaat niet in de koude kleren zitten. Wat je kunt gebruiken, dat gaat nog, dat wordt op den duur van jezelf. Maar al die nostalgische dingen… nou ja, dat went ook maar langzamer.
    Moeilijk maar onvermijdelijk. En inderdaads (Menck), als je iets kan weggeven aan iemand die dat waardeert, dan doe je ook nog iets goeds in de geest van de overledene. Pffff… herinneringen.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Ja hoor, dat doe ik ook hoor. Mijn nicht is erg blij met de tafel.

      Like

  20. Kris10 Avatar

    Schattige poezenfoto’s! (Ik zou het ook niet over mijn hart krijgen om al die spullen te laten wegkwijnen op zolder trouwens)

    Geliked door 1 persoon

  21. Mieke Avatar
    Mieke

    Hoop dat je met verloop van tijd met een glimlach kan kijken naar alle spulletjes die van jouw ouders waren. Een glimlach die samen zal gaan met herinneringen.
    Morgen misschien een glimlach met een traantje, later een glimlach zonder traantjes, en nog later een echte lach met hoe mooi herinneringen kunnen zijn.

    Toen mijn vader overleden was, heeft mijn ma alle, maar dan ook alle kleren van mijn vader gegeven aan mijn nonkel. Je hebt er geen idee van hoe kwaad ik toen was. Niks mocht weg van mij.

    Gelukkig zie ik dit nu anders en ben nu, na meer dan vier jaar, telkens blij als ik mijn nonkel zie in kleren van mijn vader. Ben zelfs echt trots dat iemand die mij ook zo na staat nu de kleren van mijn vader draagt.

    Foto’s van jou met Bram zijn prachtig.

    Neem je tijd Narda.

    Liefs.

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar
  22. Spinnetje Avatar

    Wat een schattige foto’s, katten voelen dat gewoon altijd heel goed aan.
    Ik zou denk ik hetzelfde doen met de spulletjes van mijn moeder. Van mijn vader heb ik niet zo heel veel, maar ik koester wat ik heb nog steeds (en dat is al meer dan 20 jaar geleden).
    Dus gewoon alles een mooi plekje geven en een mooi excuus voor een nieuwe vloer.

    Wordt een pittige tijd voor zoon, das nogal wat met maar een week speling in de hele periode.

    Geliked door 1 persoon

  23. Regenboogvlinder Avatar

    Jeetje, die Bram… dieren voelen het hoor!
    Je bent goed bezig, en moeilijk is het zeker om dierbare spulletjes weg te doen. Zoek er eerst maar eens een plekje voor. Over een paar jaar heb je kans dat je van veel dingen wel afstand kunt doen en dan is het vroeg genoeg. XXX

    Geliked door 1 persoon

  24. gewoonanneke Avatar

    Ik heb echt heel veel respect voor je. En je hebt gelijk dat je niet alles meteen wegdoet. Als je het later wilt kan het altijd nog, beter dan spijt hebben dat je het weg hebt gedaan. Ik vond het ook moeilijk bij mijn zwager en broer om al die dingen weg te doen.Net alsof je meteen alle herinneringen weg wilde doen. Mijn zolder heeft ook heel lang vol gestaan tot ik in de loop der tijd dingen heb weggegeven en weggedaan.

    Geliked door 1 persoon

  25. Hartelijke Hot Hulk Avatar
    Hartelijke Hot Hulk

    Als J. Gr. Jos Graas is, dan heb je het hier over mijn neef 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. beaunino Avatar

      Nou jaaaa, dat klopt hoor!

      Geliked door 1 persoon

      1. Hartelijke Hot Hulk Avatar
        Hartelijke Hot Hulk

        Jos zijn vader, ook Jos geheten en mijn moeder Guurtje waren broer en zus.
        Zij woonden met in totaal 11 personen in het huisje waar Jos nu woont op het Schoolpad.

        Geliked door 1 persoon

        1. beaunino Avatar

          Tja, zo ging dat toen hè. Mijn vader komt van de Delistraat (zuid) en als hij naar school liep dan liep hij over het Schoolpad. Denk dat hij het daarom zo mooi vond en gekocht had.

          Geliked door 1 persoon

          1. Hartelijke Hot Hulk Avatar
            Hartelijke Hot Hulk

            Wat is dit leuk, Narda

            Geliked door 1 persoon

    2. beaunino Avatar

      En het gaat om dit schilderij van het Shcoolpad met molen de Rijzende zon op de achtergrond. Link filmpje:
      http://video.favourite-shows.com/?watch=molens+gezien+door+de+ogen+van+kunstschilder+jos+graas

      Geliked door 1 persoon

  26. Myriam Avatar
    Myriam

    Mooie foto’s Narda 😉

    Like

  27. minoesjka2 Avatar

    Dat zou lekker zijn zeg, als Yvonne jou nu komt helpen, je weet hoe ze werkt, ze is vertrouwd en het scheelt jou gewoon 🙂 Goed idee lijkt mij!!
    Trouwens, als ik die foto’s zie, voel ik haast dat warme kattenlijf tegen me aan ……. mij gaf dat altijd zo’n troost, warmte en veiligheid ……… hoop dat het bij jou ook zo is.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie