paasbrunch

‘Wat vieren we eigenlijk?’ Kyl. Tijdens onze paasbrunch. ‘We vieren dat Jezus is gekruisigd’, antwoord Rem. Ik zit er gelijk bovenop. ‘Welnee, hoe kom je daar nou weer bij? Dat is toch niet iets om te vieren?’ Rem tikt wat onnozel zijn eitje kapot met de bolle kant van het theelepeltje van Kyl. ‘Nee hoor Kyl, Jezus was verraden op witte donderdag door Judas. En eigenlijk wilde Pontius Pilatus hem niet eens ter dood veroordelen…’.
Bram is de enige die naar me lijkt te luisteren, met zijn ene oog op mij, en zijn andere op de zalm gericht. ‘Wie mam, Hocus Pocus?’Hahaha. Mijn mannen hebben de grootste onderbroekenlol. Ik zucht en vervolg: ‘Pilatus’ dacht slim te zijn door het volk de keuze te geven tussen een moordenaar en Jezus’. Spook springt nu ook op tafel, net buiten bereik van Remco. ‘O ja, professor Barabas. Toch mam?’
Misschien was een katholieke basisschool toch niet zo’n slecht idee geweest. Tegen beter weten vervolg ik mijn verhaal. ‘Maar ze kozen voor Jezus en dus werd hij op Goede Vrijdag gekruisigd. En op eerste Paasdag verrees hij uit zijn graf’. Korter kan ik het niet samenvatten. Hopelijk onthoudt hij het nu eens.
‘Maar wat deed hij nou eigenlijk op Zwarte Zaterdag mam?’
Inkoppertje voor Rem, ik kan er op wachten.
‘Toen stond ‘ie natuurlijk in de file in Frankrijk”.
Ze liggen samen dubbel van het lachen.
Bram ziet zijn kans schoon en gapt watervlug een stukje zalm.
De Paus zegt ‘Urbi et Orbi’.
Mijn thee is koud geworden.
Mijn ei ook.

Waarom trap ik er nou ieder jaar toch weer in?

Advertenties